Továbbra is Dubai, ezúttal a harmadik körből egy találkozó, ami úgymond a visszavágója is egy múlt heti dohai találkozónak. De vajon lesz is visszavágás, vagy ezúttal elmarad?

Már-már megdöbbentően simán győzte le múlt héten Jessica Pegula Karolina Pliskovát 6-3, 6-1-re Dohában. A következő körben bár kiesett Kvitova ellen, azonban látnunk kell, hogy az amerikai lánynak eléggé fut a szekere. Az Australian Openen a későbbi döntős Brady, míg Dohában a későbbi nyertes Kvitova tudta csak megállítani, nem igazán könnyű összecsapásokon. Dubai-ban is villámrajtott vett, miután Shvedova és Mladenovic is három játékra volt jó ellene. A nagy adogatók sorát most a kissé megtépázott Karolina Pliskova folytathatja az Emírségekben.

Nézzünk pár tényt Pliskováról: hiába világranglista 6., az újraindítás óta nincs jó formában és ennek köszönhetően meglepő vereségek sorát szenvedte el, illetve a győzelem/vereség mutatója is tragikus magához képest. A keddi meccse is háromszettesbe torkollott Sevastova ellen és az utánalévő interjúban meccshiányt emlegetett. Éppen ezért indult el Krystina Pliskovával párosban is és játszanak majd Babosék ellen a következő körben. Elég valószínű forgatókönyv, hogy a tavalyi nagy leállást ellazázták Pliskováék és most ennek isszák még mindig a levét. A mutatókat nézve a legnagyobb visszaesést a szervája mutatja. Kevesebb első adogatást üt be (62% -> 60%); kevesebb adogatópontot nyer (61,9% -> 59,9%) és ennek következtében jóval kevesebb szervajátékot tud megtartani (79,1% -> 68,5%). Mindezt úgy, hogy meccsei zömét Melbourne-ben játszotta, ahol a kemény borítás az elmúlt 15 év leggyorsabbja volt, míg tavalyról vannak benne salakos eredmények is. A helyzet igencsak aggasztó a cseh híveknek, akik a dubaji meccset sem várhatják felhőtlenül optimistán. Sevastova ellen is megrogyott a második szettben a cseh és adogatóként nem tudta lezárni a meccset. A probléma az, hogy fogadóként Pegula a mezőny egyik legjobbja, így biztos vagyok benne, hogy bőségesen fogja Pliskova szórni a szervajátékokat. Másrészről viszont fogadóként továbbra is gyenge: 2020-ban az ellenfél szervajátékainak 32,1%-át nyerte, míg idénre a javulás minimális (32,3%). Pegula nekem ezen az oddson egyértelműen value.

Pegula, Jessica - Pliskova, Karolina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp