A tegnapi nap folyamán Fucsovics Marci dohai bemutatkozásán, a várakozásaimmal szembe semmilyen, fáradtság, tompaság nem volt tapasztalható. A világranglista 27. szerb Lajovic ellen végig kontrollálta a mérkőzést. Az első szett vége felé volt egy melegebbnek tűnő szituáció, ahol számos break labdát hárított a magyar fiú, de ezzel is csak jelezte a koncentrációval sincsen semmi gond.

Megállapíthatjuk tehát, hogy a szint lépés múlt héten megtörtént, és ezt a "felemelt lécet" úgy néz ki Katarban is tudja vinni Marci.

A mai feladat, nem Wawrinka lesz (úgy néz ki a svájci nem akart újra Fucsóval meccselni :) ), hanem a dél-afrikai Lloyd Harris. Harris észrevétlenül a CH szintről az ATP fix mezőnyébe került, igazi kemény pályás játékos, agresszív stílussal rendelkezik. Tavaly ATP Touron döntős szereplést is sikerült elérnie, Adelaideben, Garín, Djere, Carreno Busta és Paul négyesen is átverekedve magát csak Rublev állta útját.

Két hete Szingapúrban egy kellemetlen bokasérülést szenvedett a bolgár Andreev ellen, amit úgy néz ki két hét alatt kikúráltak nála. Lacko ellen nem volt kérdés, hogy az agresszív stílusával felőrli a szlovákot, Wawrinka ellen azonban kellett a svájci rengeteg hibája, segítsége is a továbbjutáshoz, egy végletekig éles 7:6,6:7,7:5 -os történetben.

Fucsovics Marci esetében ott tartunk, hogy egyértelmű esélyesként említhetjük. Az aggodalmaim tovaszálltak az első körös Lajovic veréssel. Márpedig amilyen szinten most van Marci azzal az egyenletesnek tűnő Lloyd Harrist is elkell tudnia kapnia. Fucsovics jelenlegi formájában nem fog annyit hibázni, mint Wawrinka, a kínálkozó lehetőségekből pedig egyet-egyet kíméletlenül kihasználhat majd. Magyar továbbjutást várok

Fucsovics, Marton - Harris, Lloyd: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp