Délután már esett Pegula szorzója joggal, de még az esti roham előtt lökhetünk rajta egyet mi is. Szépen indult underdogként a bukiknál az amerikai, azonban azt gondolom, hogy a meccs kezdetén már ő lesz a favorit - joggal.

Tegnap már írtam róla bővebben és hozta is a papírformát Karolina Pliskova ellen. Ami nálam a fő indok mellette erre a meccsre, az az, hogy Mertens beleillik a dubaji sormintájába Pegulának. Szépen szedte le eddig a jól adogató játékosokat és szerintem Mertens nincs olyan kirobbanó formában, hogy ellen tudjon állni az erős return játéknak. Pegula Shvedovával kezdett, majd jött neki Mladenovic és és végül Pliskova ugye. Egyikük sincsen kirobbanó formában, azonban az ezen a tornán (vagy inkább az elmúlt hetek alapján) Mertens sincs, így ideális alanynak tűnik az amerikai számára. Pláne úgy, hogy még Mertens az esélyes.

Kezdjük is azzal, hogy Mertens az utolsó pillanatban kapott ellenfelet, miután Fiona Ferro visszalépett és helyére Tomova ugrott be. Nem jól reagálta le ezt a belga és majdnem gyorsan búcsút is intett a tornának, de ez nem annyira mérvadó. Többször láttuk már, hogy az ilyen lucky loserek elleni meccsekre nehezen pörögnek fel a játékosok. Ezután jött neki Rogers, majd Garcia. Mindketten szorongatták és Mertens magához képest nem is volt annyira konzisztens adogatótartó, mint szokott lenni. Én személy szerint többet vártam tőle, mert bár hozta a 2-0-s győzelmet mindkét alkalommal, hiányzott belőle az a gyilkos ösztön, ami itt a nyolc között a legtöbb versenyben lévő játékosnak benne van jelenleg a játékában. Nehéz ezt leírni, leginkább úgy tudnám talán, hogy a testbeszéde alapján nem annnyira magabiztos. Tegyük hozzá, hogy az Australian Open óta nem játszott, azonban nem hinném, hogy ez lenne a fő versenye. Kihagyott három hetet és most hirtelen Garcia után nagy szintet kell ugrania, ha Pegulán is túl akar jutni. Jövő héten elvileg indul Szentpéterváron, majd utána Miamiban, nem hinném, hogy erre a tornára építették volna fel a formáját. Ezzel szemben Pegula a dubaji torna után repül haza és majd csak Miamiban fog indulni, szóval ez a lendület átsegítheti őt a nehéz pillanatokon.

Mertens, Elise - Pegula, Jessica: Szett hendikeppel - Hendikep tipp