Elérkeztünk az 1000-es dubai női torna döntőjéhez. Némi meglepetés finálét láthat a publikum,ugyanis Garbine Muguruza ellenfele Krejcikova lesz.

A csehnek a torna nem kezdődött könnyen,hiszen Sakkarival kezdett akivel első körben senki sem szívesen játszana. Utána azonban fortuna asszony a kegyeibe fogadta,mert meglátásom szerint egészen a pénteki napig nem kapott nehéz ellenfeleket a formák jelenlegi alakulását nézve. Először is Ostapenko a végletek embere vagy nagyon megy a játék vagy sehogy se. Őt követte Kuznetsova aki túl van fénykorán majd Potapova aki egy kiélezett meccsen Bencic butaságainak eredményeképpen juthatott a nyolc közé.Az elődöntőben pedig kabaréba vagy inkább megszokott női tenisz események zajlottak ezt mindenki döntse el maga. Teichmannak szett labdái voltak az első játszmában amelyet nem tudott kihasználni és ezt követően,mint aki elfelejtett teniszezni odaajándékozta a gamet és így a szettet is a cseh lánynak.Teichmannak a második szettben töménytelen mennyiségű break labdája volt és csak egy apró kis agymunkával simán megfordíthatta volna a szettet és a meccset is. Krejcikova jórészt a hibákra várt amit a svájci boldog teljesített.

Muguruza bomba formában van a múlt heti döntőben rövidzárlatot kapott,de ezt leszámítva a női tenisz legjobbjait is legyőzte Swiatek,Sabalenka,Mertens neveket sorolva szerintem nem kétséges,hogy milyen erőállapotban van a spanyol. Szerencsére a cseh nem az a pokoli támadó ami inkább fekszik Muguruzának,mintha egy agresszor ellen kellene nyernie. A torna előtt nem gondoltam,hogy fejben ennyire összeszedett tud lenni a múlt heti csúnya zakó után,de ennek egész héten nyomát sem láttuk. Nálam nem kérdés a mérkőzés győztese.

Krejcikova, Barbora - Muguruza, Garbiñe: Játék hendikeppel - Hendikep tipp