Hatalmas meglepetésre az előzetesen legsimábbnak gondolt negyeddöntős párharc lett a legizgalmasabb a magyar Erste Liga rájátszásában. A brassói Corona tükörsimán húzta be az alapszakaszt, végig szépen, magabiztosan játszva húzta be a győzelmeket, és mivel első helyen végeztek ők válaszhattak először ellenfelet a többi 7 rájátszásba jutó csapat közül. Választásuk egyszerű volt, és az utolsóként bejutott Vasasra esett a sima továbbjutás reményében. Így is indult a párharc és három mérkőzés után már 3-0 volt összesítésben az eredmény Brassó javára, amikor már mindenki elhitte, hogy itt vége a pesti csapat játékosai másképp gondolták, és visszajöttek a párharcba.

Egyértelműen jobb csapat a Brassó, szerintem túl nagyképűen vették ezeket a meccseket, és a két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján már-már biztosnak vették az elődöntős helyüket. A bajnokság véghajrájában (már ha eljutnak odáig) ez a plusz két meccs a többiekkel szemben igencsak rosszul fogja őket érínteni.

Vasas egy fiatal, lelkes csapat, de nem tudnak olyan klasszisokat felmutatni, mint a jóval több pénzből gazdálkodó Brassói Corona: Valchar, Klempa, Finucci, McFadden, Dame-Malka szintű idegenlégiósokkal a Vasas nem rendelkezik, és ez a szintű tudás- és tapasztalatbeli különbség látszodni fog a párharc utolsó mérkőzésén. Brassó az alapszakaszban, illetve a negyeddöntőben is az utolsó harmad gyenge szereplésének köszönhetően bukott rengeteg pontot. Ezen kell javítani, rotálni, hogy a csapat ne csak 40 percet legyen képes fejben a jégen maradin, hanem mind a 60 percet ugyanolyan precíz hokival hozzák le.

Nálam még a bajnokság egyértelmű esélyese is a Brassó, ezt a mérkőzést simán be kellene húzzák.

ASC Corona Brasov - Vasas: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp