Kellő óvatossággal közelítem meg a Blackburn Rovers - Bristol City angol másodosztályú bajnokit, mivel alaposabban megvizsgálva a két együttes aktuális formáját, illetve a fogadóirodák által kipakolt előzetes szorzókat, akkor rutinosabb fogadóknak valószínűsíthetően rögtön bekapcsol a vészvillogó!

Nagy Ádám együttesénél nagyon jó húzásnak bizonyult a február végi edzőváltás, ugyanis Dean Holden távoztával hirtelen komolyabb sebességbe kapcsolt a Bristol. A menesztett tréner helyére érkező Nigel Pearson alapjaiban változtatott a City játékrendszerén, s az addig eredménytelen, többnyire 3-5-2-es formációt leváltotta. Egyelőre az elmúlt bajnokikon még keresi a nyerő felállást, viszont legalább a csapat elkezdte szállítani a győzelmeket 1-2 kisiklást leszámítva. Ami a legérdekesebb, hogy Pearson alatt a Bristol leginkább idegenben muzsikál jobban, hiszen az elmúlt három túrájáról egyaránt elhozta mindhárom egységet a csapat! Legutóbb az alsó házas Birminghamet lépték le 0:3-ra!

Aktuális vendéglátójuk, a '90-es évek közepén Premier Leaguet nyerő Blackburn igencsak hektikus teljesítményt nyújt az utóbbi időben! Ugyan az elmúlt hetekben már némileg javuló formát produkálnak Stewart Downingék, ám ha megnézzük a Rovers idei teljesítményét, azzal szembesülünk, hogy január vége óta alaposan kisiklott valami a csapat gépezetében! A kék-fehérek összeszedtek zsinórban öt zakót, ráadásul az említett időszak óta máig mindössze a Millwallt tudták legyűrni idegenben (0:2), emellett két remi írható még a számlájukra!

A hatalmas hullámvölgy eredményeképpen Tony Mowbray együttese egészen a 14. helyig csúszott vissza, 4 egységnyi mínuszban jelenlegi riválisukhoz képest!

Sérültek természetesen mindkét káderben akadnak. A Blackburnnél Bradley Dack játékára biztosan nem számíthatnak, aki a legutóbbi Brentford ellen 0:1-re elvesztett bajnokin sérült le. Illetve maródiak listáját szaporítja a hírek szerint Travis, Ayala, Armstrong, Davenport és Wharton is!

A Bristol háza táján a hét elején optimisták voltak a stábban, hiszen Nagy Ádám és Zak Vyner ismételten elkezdték az edzést a csapattal, így úgy fest, hogy Pearson csak Baker, valamint Weimann játékát lesz kénytelen nélkülözni szerda este!

Összegezve az irományt, adott egy komoly hullámvölgyben lévő Blackburn, akik hazai pályán már öt meccs óta képtelenek nyerni. Ennél hosszabb negatív hazai sorozatra példa legutóbb 2004 decemberében fordult elő a kék-fehérek háza táján (akkor hét meccsen nem tudtak nyerni a Rovers stadionban)! Talán az oddsok alapján azzal apellálnak a bukik, hogy most már biztosan legyőzik a Bristolt, hiszen erőviszonyokat tekintve hasonló kaliberű csapat látogat hozzájuk!

Benne van tényleg a pakliban a Rovers siker, ám nem oly mértékben, hogy az éledező Bristol ellenében - akik utolsó három idegenbeli meccsüket zsinórban behúzták -, csupán 1.80-as oddsot adjanak a hazaiakra, míg a Bristol szorzója jelenleg az egekben leledzik (5.00). Úgy vélem ezek a mutatók totálisan elrugaszkodtak a realitástól! Ráadásul szétnézve a vendégek közösségi felületein, semmi egyéb, külső tényezőre nem akadtam, ami ilyen mértékben underdoggá tegye Nagy Ádámékat! Ennek következtében, óvatos mezsgyén haladva, elég kövér oddson kisebb téttel a vendégcsapat pontszerzését protezsálom!

Tipp: 1:2 nyer a Bristol City

Blackburn Rovers - Bristol City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp