Bődületesen jó meccset játszott egymással Kuznetsova és Cristian pénteken, ennek következtében pedig az oroszt továbbvinném a döntő felé, attól függetlenül, hogy underdog lesz Kasatkina ellen.

Kezdjük is talán a Cristian - Kuznetsova meccsel! Aki lemaradt róla, annak figyelmébe ajánlanám a Youtube-on lévő hosszabb összefoglalót. Szerencsére a román lány ott folytatta, ahol Ostapenko ellen abbahagyta és ezt a tempót az első szettben végig is tolta. Igazából a kezdeti brék előny elherdálása után az orosz futott az eredmény után, míg a románnak minden ült. Lazán top50-es játékot mutatott, azonban a nagy kérdés nála, hogy mennyi ideig tud egy ilyen formát fenntartani. Jön a salakszezon, így valószínűleg most egy darabig nem fogunk hallani róla, pedig ezt a minőségi teniszt bárhol-bármikor lehetne adni. A tornát és a meccset viszont Kuznetsova komolyan vette és a második szett kezdetétől kezdve masírozott ellentmondást nem tűrően.

Cristian fáradt is, míg „Kuzi” nagyon kevés pontot adott csak ajándékba. Olyan teniszt láthattunk ettől a két játékostól, amelytől pár, versenyben lévő játékos is elmaradt egyelőre.

Kasatkina nekem az egyik csalódás. Az első körben a csúcsformáját Lyonra időzítő Tausont verte, majd jött a Sasnovich elleni szenvedés. A fehérorosz az első körben sem brillírozott, azonban itt döntő szett tie-break kellett az orosz győzelméhez. Majd jött a másik hazai játékos, Kudermetova. Kudermetova mindösszesen csütörtökön lépett először pályára és Rakhimova ellen egyből meg is szenvedett. Kasatkinához hasonlóan döntő szett tie-break döntött az ő javára is. Ha itt a harmadik körben egy Sasnovich - Rakhimova meccset látunk, senki nem szólhatott volna semmit se. Azonban egy szintén háromszettest láthattunk Kasatkinától és Kudermetovától, ami az előzményeket ismerve nem meglepő, hogy hullámzott, mint a tenger vihar közben. Az én szememben Kasatkina kicsit túl van tolva oddsok terén. 1,8 és 2,00 az én szememben a két játékos a jelenlegi állás szerint Kasatkina javára. Mivel azonban Kuznetsova egyelőre 2,5 körül mozog, így most felé mennék el.

Kuznetsova, Svetlana - Kasatkina, Daria: Szett hendikeppel - Hendikep tipp