Amikor böngésszük egy-egy nap fogadási kínálatát, hajlamosak vagyunk olykor a csapatok neve alapján szubjektíven megítélni egy-egy mérkőzés kimenetelét. Én speciel, ha a belgák kapcsán meglátom a Club Brugge, vagy akár az Anderlecht nevét, rögtön bennem van, hogy ez biztos sima siker, hiszen a Jupiler League két legnagyobb ázsiójú együtteséről van szó. Ám, ha picit jobban utánajárunk a tényeknek, sokat változhat a megítélésünk.

Így volt ez a szóban forgó vasárnap kora esti Anderlecht-Waregem meccsel is! Első blikkre ahogy én is, úgy a bukik is komoly favoritként harangozzák be Juhász Roli egykori együttesét! Azonban ha elkezdünk mélyrehatóbban vizsgálódni az Anderlecht háza táján, rögtön bizonyosságot nyerünk, hogy bizony messze nem olyan meggyőzően teljesít ez a gárda, mint mondjuk a Club Brugge! Nincsenek komoly győzelmi szériák, sőt mitöbb sűrű botladozások, pontvesztések kísérik a csupán 5. helyen álló alakulatot! Ha ránézünk a hazai mérlegre, akkor meglepve konstatálhatjuk, hogy az egykori Manchester City ikon, Vincent Kompany fiai idestova négy meccse képtelenek nyerni a Lotto Parkban! Ehhez képest mindössze 1.60-as oddsot mérnek a sikerükre az irodák!

Ilyenkor is bennünk van még az az előítélet, hogy persze az 1.60 azért van, mert a vendégségbe érkező Zulte-Waregem bizonyára valami gyenge kiscsapat. De nem messze így van! Ha a tényeket tüzetesebben megvizsgáljuk azt láthatjuk, hogy bizony itt két rájátszási helyen álló csapat méri majd össze erejét, akik között a tabellán csupán 3 egységnyi különbség van jelenleg! Nem mellesleg az idén 10. évét kispadon töltő Francky Dury együttese összességében szerintem pazarabbul teljesít, mint az agyonfavorizált rivális! Rendre képesek felvenni a versenyt a nagy halakkal, aminek ugyan ellentmond, hogy a legutóbbi fordulóban 3:0-ra kikaptak a Brugge otthonában, ám kék-fekete éllovas csapat jelenleg ellenállhatatlan formában tolja az ipart. Eléggé kimagaslanak jelenleg a belga 1. osztály mezőnyéből, így ez a fiaskó úgymond kalkulálható volt számunkra. Ettől eltekintve viszont a Waregem erejét igazán az olyan eredmények mutatják, mint tavaly decemberben a jelenlegi ezüstérmes Antwerpen idegenbeli legyűrése (0:1), de példának okáért a 3. Genk ellen is szépen helytálltak. 3:0-ra is vezetett a favorit együttes, miközben a Waregem az utolsó fél órában vágott két dugót, nyílttá téve újra a lefutottnak tűnő mérkőzést (3:2)!

A szezonban ráadásul igen szép periódusokat is képesek produkálni, példának okáért 2020 november vége és 2021 január közepe között a győzelem hegyek mellett mindössze egyszer kapituláltak.

Nem igazán akarom nyújtani az elemzést, de tény, hogy a mérkőzésben komoly fogadási érték lapul a vendégek oldalán! Tény, hogy favoritja a párharcnak az Anderlecht, melyet erősítenek az egymás elleni eredmények is, viszont az idei szezon egyik meglepetés-csapatának számít a Waregem. Egyértelműen fejlődött a csapat a tavalyi évhez képest, amikor az Anderlecht 7:0-ra nyert ellenük. Idén ősszel a Zulte otthonában már 2:2-re végeztek a felek, s bízom benne, hogy ezúttal nem lesz olyan könnyű dolga a lila-fehér hazai együttesnek, mint tavaly volt!

Biztonsági ösvényen haladva, úgy vélem, ha ki is kap a Zulte, nem fog annyira megégni ezúttal, mint majd egy éve, vagy legutóbb a Brugge otthonában. De akár a bravúrpontszerzést sem tartom elképzelhetetlennek, melyre már szép kövér 2.50-es határ közeli szorzót kínálnak nekünk az irodák.

Tipp: 2:1-re nyer az Anderlecht

Anderlecht - Zulte Waregem: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp