Új selejtező sorozat indul a nemzeti válogatottak számára, cél a katari 2022-es vb. A teljesen kiegyensúlyozott horvát válogatott Szlovéniában kezdi meg a kvalifikációs küzdelmeket. Irigylésre méltó helyzetben van most is Dalic, aki minden csapatrészben világsztárokat tud felvonultatni.

Tulajdonképp simán jutott ki az Eb-re másfél éve Horvátország a selejtező csoportunkból, így a 2020-as év, számukra, csak a Nemzetek Ligájáról szólt. A svéd válogatottat megelőzve maradt déli szomszédunk az „A” divízióban, most pedig vb-ezüstérmesként szerintem simán kijut majd egy újabb világeseményre. Talán felesleges is felsorolni a rengeteg pengés játékost név szerint, mert Brekkalótól-Modricig úgyis mindenki vágja, hogy mennyire erős a támadó potenciál ebben a csapatban. S hogy mennyire folyamatos és eredményes a munka, itt van Orsic (28 éves), múlt heti triplája, vagy Lovric (25 éves), aki csupán vésztartalék. Rebic és Petkovic sérülése miatt sem aggódik Dalic, mert elmondása szerint az előre játékban rengeteg minőségi embere van. Sajtótájékoztatóján elmondta: „nem volt idejük felkészülni a meccsre; motiváltak és agresszívak lesznek; csak a három pont lehet az elfogadható eredmény.

Ljubljanában is örömteli volt az ősz, hiszen a „C”-ből a „B”-be jutott a válogatott az NL-ben. Viszont azért azt látni kell, hogy Kek mester csapata nincs egy szinten aktuális ellenfelével. Megvannak itt is az aktuális sztárok: Oblak sokak szerint a világ legjobb kapusa jelenleg; Ilicic az Atalantával épített magának nemzetközi hírnevet; és ott van a Fradiból Blazic is! De félretéve a tréfát, ez egy underes csapat, amely a 4-4-2-vel próbálja nullra lehozni meccseit, s egy gólos diadalokat célozza be. Na, most szerintem ez nem tud majd működni a deffenzív ellenféllel szemben.

Azt gondolom, hogy a bukik a fogadóknak kedvezően dobták be a 1,5 over szorzóját, le kell csapni rá. A vendégek meccsein rendszerint potyognak a gólok, s mivel fontos nekik a jó rajt csak Modricék bevisznek majd 2-3 dugót ezen a meccsen.

Szlovénia - Horvátország: Gólok száma - Felett/alatt tipp