Fénysebeséggel robog a Dinamo a román másodosztály fele, nagy reményekkel, új spanyol tulajdonossal vágtak neki az idei szezonnak a bukaresti "kutyák", repkedtek is a nagy spanyol játékos nevek a szezon elején, aztán nem lett belőle semmi, és a spanyol tulajdonos kör is kihátrált a fertőből. A szezon végén két csapat lesz biztos kieső, illetve 13-14 helyen lévő csapatok és a második liga 3-4 helyezettjei egy "final-four" keretein belül döntik el ki fogja a következő szezont az első osztályban tölteni. Dinamo jelenleg a 16 csapatos bajnokság 14. helyén áll, Poli Iasi biztos kiesőnek tekinthető, viszont a kiesésre esélyes csapatok közül talán a Dinamo jelenleg a leggyengébb alakulat. Hétvégén egy interjú folyamán Vladimir Cohn, egy volt Dinamo részvényest kérdeztek, hogy látja miként menekülhetne meg a nagy multú bukaresti csapat kieséstől, válasza elég lesújtó volt, hiszen az egyetlen reményt ő abban látja, ha jövőre kibővítik a román bajnokságot 18 csapatosra. Ebben az országban bármi elképzelhető, tavaly is láthattuk, hogy a play-offról éppen, hogy lemaradó Sepsi az utolsó perces szabályváltoztatások végett szinte kiesett, míg a tabellán mögöttük végző Dinamo a visszaosztott pontok tekintetében megelőzte volna.

CFR-nél ennél jóval nyugodtabb a helyzet, és idén sorozatban harmadjára nyerhetik meg a román bajnokságot. A tegnapi FCSB - Craiova gól nélküli döntetlennek köszönhetően egyből tálcán kinálkozik a lehetőség, hogy az előző fordulóbeli csúnya vereségüket kijavítsák, és egy esetleges győzelemmel újra 1 pontra csökkentsék a hátrányukat az éllovas volt Steauahoz képest. Román szabályoknak köszönhetően, play-off kezdetén feleződnek az alapszakaszban megszerzett pontok száma, és ha egy csapatnak nem egész szám jön ki az felfele lesz kerekítve. Ennek köszönhetően, ha ma nyer a CFR és az utolsó fordulóban mindkét csapat nyerni tud egyenlő pontszámmal kezdhetnék a rájátszást.

Egy ramaty formában lévő Dinamot kötelező módon le kellene gyürnie a CFR-nek, hogy továbbra is a FCSB hátába liheghessenek, remélhetőleg sima hazai győzelem várható a ma esti találkozón.

CFR Cluj - Dinamo Bucureşti: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp