A kérdés egyszerű: képes lesz-e idén is eltaktikázni Guardiolanak a BL negyeddöntőjét? Elmúlt időszak totális angliai uralma jellemzi Guardiola City-s időszakát, hazai porondon az elmúlt 4 év megszerezhető trófeái közül csak nagyon kevés amit nem nekik sikerült megnyerni. Az elköltött dollármilliók látszanak a keret erősségén, és olyan kulcsjátékosok hiányán is remekül át tudnak lépni mint De Bruyne vagy Agüero. Mindezek ellenére a BL-ben már hosszú idő óta képtelen döntőbe jutni Guardiola, sem a Bayernnel, most pedig a Cityvel is idő előtt búcsúznak a sorozatból.

Idén mintha valami másképp müködne a Guardiola féle Cityn, felkészülési időszak hiánya mellett döcögött a szekér a bajnokság elején, viszont télre tökéletesen lett időzítve a forma, már 14 ponttal vezetik az angol bajnokságot, és megállíthatatlannak tűnnek. Sorsolás is kegyes volt hozzájuk, hiszen a negyeddöntőbe még "csak" egy Dortmund áll velük szemben, akik nem hiszem akadályt fognak jelenteni a jelenlegi formák alapján.

Borussia Dortmund igencsak gyenge szezont fut, Lucian Favre menesztése után is csak bukdácsolnak a bajnokságban, illetve a hétvégi vereségükkel minden elúszott a jövő évi BL szereplésüket illetően, hiszen már hét pont a Frankfurttal szembeni hátrány, ezáltal rengeteg pénztől esik el a klub, ami a következő edző: Marco Rose munkája is jóval nehezebben fog indulni, hiszen kevesebb lesz a büdzsé amiből gazdálkodhat.

Sevilla ellen elég volt egy űrformát hozó Haaland remek játéka, viszont most az elmúlt időszakban remekül "védekező" City, akik elképesztően kevés helyzetet engednek az ellenfeleik számára. Guardiolanak remek felkészülést jelentett az előző körös Gladbach kiejtése két sima meccsen 4-0-as összesítéssel, hiszen ismét német csapattal találja szembe magát. Nyolcaddöntőhőz hasonló két tükörsima meccses City továbbjutást várok, akik megprobálják már az első körben lezárni a találkozót.

Manchester City - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp