Ránézésre egy ki-ki meccs is kerekedhet ebből a párosításból, viszont én itt egyoldalú meccsre számítok, ahol már gyakorlatilag az első meccsen eldől a továbbjutás.

Egyértelműen Európa legjobb csapata jelenleg a Manchester City és nehéz ágra kerültek ugyan, de az egyik legjobb lehetőségük van most megnyerni a BL-t. A Dortmund sok csapatnak komoly fejtörőt jelentene, de pont a City az, aki nagyon könnyen megoldhatja a BVB-t. Betonvédelemmel rendelkeznek, legalább 6 világklasszis védője van Guardiolának a 4 védői posztra. Ha megyünk tovább, a minőség a középpályán sem változik sokat, ugyanis gond nélkül felállna a City 6 középpályással úgy, hogy abból 3 támadót játszik. Akkor sincs gond, ha Gabriel Jesus vagy Agüero nincs formában, Foden, Sterling, Bernardo Silva tökéletesen megoldja a támadószekció feladatait. De Bruyne pazar formában tért vissza, azóta szinte nincs meccs ahol ne rúgna gólt vagy ne adna gólpasszt valamelyik csapattársának. Utolsó három meccsüket a Gladbach-Everton-Leicester trió ellen kapott gól nélkül hozták és mindegyik meccsen legalább 2-vel nyertek. A Dortmund ellen is hasonló teljesítményre számítok, a BVB amúgy sincs túlzottan jó formában, a bajnokságban is bukdácsolnak, a Sevilla ellen a BL-ben is rendkívül necces két meccsen jutottak tovább. A gólokkal általában nincs gond egy olyan csapatnál, ahol Haaland fixen zörgeti a hálót, viszont ilyen védelem és középpálya valószínűleg még egy Bayern elleni meccsen sem fogadta a sárga-feketéket.

Rendkívül komoly hazai dominanciát várok, teljes kontroll alatt fogják szerintem tartani a meccset és nem nagyon lesznek momentumai a vendégeknek. Két gólos különbség szerintem alsó hangon lesz a két csapat között, de bőven benne van nálam egy ennél is simább hazai győzelem.

Manchester City - Borussia Dortmund: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp