Pénteken Mezőkövesd-Kisvárda mérkőzéssel indul a magyar élvonalbeli pontvadászat 28. fordulója.

A Matyók zsinórban 13 veretlen játéknap után múlthét vasárnap kapituláltak az ezüstéremre pályázó Felcsút otthonában! Pintér Attila támadószellemben küldte fel csapatát a 4-3-3-as formációval, ám Géresi korai vezetőtalálata kissé megfogta a Kövesdieket. Ezt követően próbálkoztak az egyenlítésért a sárga-kékek, ám az első félidő végén Pillár kiállításával megpecsételődött a sorsuk a Pancho Arénában. Igazából a második félidőben emberhátrányban lévő Mezőkövesdnél picit úgy éreztem, hogy Pintér valahol elengedte ezt a meccset, s az igen erős Puskás Akadémia otthonában ilyen hosszú veretlenségi szériát követően 10 emberrel vállalható a zakó. A cseréi is erre engedtek következtetni, amikor a második félidőben szépen lekapdosta a gyepről néhány kulcsemberét. Gondolok itt Vutovra, akit már a szünetben pihenőre küldött Pinyő, nehogy összeszedjen valami komolyabb sérülést (első félidőben volt rá sansz), de leszedte Chrient és a sárga lapos Farkas Dánielt is! A meccs véghajrájában pedig Alexandru Baluta megpecsételte a Matyók sorsát, 2:0-lás vereség lett a történet vége.

A Kisvárda már eredményesebben zárta a hétvégét, bár nem hinném, hogy nagy az optimizmus Szabolcsban! Supka Attila csapata azt a Fehérvárt fogadta a Várkerti stadionban, akiket év elején nagy bravúrral 2:1-re megvertek! Akkor látványosan gödörbe kerültek a piros-kékek, s a Kisvárda rajtolt nagyon jól 2021-ben, mostanra változtak az erőviszonyok! A Fehérvár kis túlzással mondhatni valamennyire kikecmergett a gödör legaljáról, míg a Kisvárdánál elfelejtették, hogy a focit gólra játsszák!

Ennél fogva meccs előtt a fogadók többsége természetesen vendégsikert várt, hiszen sokan arra alapoztak, hogy a debütáló Szabiccsal hipp-hopp hengerel majd a Videoton. Nem így történt. A meccs első félidejében ugyan mezőnyfölényben volt a Vidi, ám Fiola Attila kiállításával szinte borítékolható volt a 0:0-lás döntetlen. Az emberhátrányban játszó Fehérvár alapból mostanság impotens támadógépezete jórészt esélytelen volt a defenzivitásáról híres Kisvárdával szemben, míg hazai oldalon Návratil sérülésével az utóbbi hetek egyetlen gólszerzője is távozni kényszerült a játéktérről!

Adott tehát egy vereségből jövő Mezőkövesd, akiknél úgy vélem a fiaskó ellenére nagyon egyben van a csapat. Elöl elsősorban Jurina és Vutov révén gólerős játékosaik vannak kiegészülve Cserivel és Besiroviccsal, míg a vendégségbe érkező Kisvárdánál továbbra is az az óriási kérdés, hogy ki fog itt gólt lőni? Korábban Vianara, Sassára, Bumbára is lehetett számítani, nem mellesleg Horváth Zoltán és a Jelena Richárd is képes volt olykor fontos találatokra, ám most mintha beoltották volna a szabolcsiakat a gólok ellen.

Ennél fogva én alapjáraton ezúttal a hazai pályán pazarul szereplő Mezőkövesd győzelmét várom, ám azért simán benne van egy iksz is ebben a csörtében, ezért a DNB piacon látom érdemesnek biztosítani a tétet! A két csapat egyébiránt igen kiegyenlített mérleggel rendelkezik az élvonalban. Eddigi 8 összecsapásukon 3-szor örülhetett a Kövesd, 2-szer a Kisvárda és 3 alkalommal pontosztozkodásra kényszerültek a csapatok!

Tipp: 2:0-ra nyer a Mezőkövesd.

Mezőkövesd - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp