Kísértetiesen hasonló helyzet a Hertha-Leverkusen meccs előzményeihez. Tudatosan, következetesen kemény Dárdai, aki oroszlánként küzd a berlini együttesért, szemben egy tavalyi szezonját jelentősen alulmúló csapattal, aki kiesett a nemzetközi kupából is. Nagy harcra, és hazai pontszerzésre számítok.

Miközben az élvonalbeli tagságáért küzd a Hertha BSC nem maradnak el a balhék sem a csapat körül. Itt van a Petry ügy, vagy Dárdai kirohanása a berlini rangadó után: „Nem ismerek rá a saját csapatomra”. Dúlnak az indulatok, s külső szemlélőként úgy látom, hogy bizony ez az időszak szenvedélyektől és konfliktusoktól koránt sem mentes. Mindezek ellenére az öltöző egységét a korábbi magyar kapitány megteremti és a primadonnákat is beállította a sorba. Közben próbálgatja az ideális felállást is Dárdai: a Leverkusen elleni 3:0 alkalmával az 5-3-2, míg az Union ellen 3-4-3-ban küzdött a Hertha a pontokért. A lényeg, hogy Cunha, Cordoba, Lukebakio és Guendouzi beállt a sorba, hátul pedig Stark összekapta a védelmet. Fontos, hogy a padról is minőséget tud beküldeni a magyar tréner: Piatek, Alderete, vagy Pekarik is hozzá tud tenni a berliniek játékához.

Csupán a kilencedik pozíciót birtokolja a Gladbach és BL-indulást jelentő negyedik pozíció 11 pontra van a csapattól. Megállapítható, hogy az idei nemzetközi kupamenetelés gallyra vágta Marco Rose alakulatát. Egyszerűen belefáradt az együttes a sorozatos heti két meccsbe, s az ellenfeleik is egyre inkább kiismerték támadójátékukat. Ott van Plea aki csupán 3 találatnál jár az idényben, tavaly 10, előtte 12 gólt termelt a Bundesligában. De lehet még folytatni a sort: Thuram aki kettőt lőtt a Freiburgnak most hatnál jár, tavaly 10-ig jutott, vagy Embolo aki csak 3-nál tart (2019/20-as idényben 10 gólt jegyzett).

Jellemző, hogy 2021-ben hét bajnokit játszott idegenben a Mönchengladbach, s abból csupán kettőt tudott megnyerni. Még januárban kiszenvedett egy 0:1-et a Bielefeld vendégeként, míg pár hete a széthullott Schalke kapitulált ellenük (0:3). Úgy érzem, hogy távol került eredeti céljától (top4 – és BL) a vendégcsapat, és ez motivációs problémákat jelenthet majd a szezon hátralévő részében. Nem kaphat ki a Hertha és Dárdai szerintem ki fogja préselni az eredményt ebből a keretből.

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach: Dupla esély - Dupla esély tipp