A pénteki napon már a legjobb nyolc küzdelmeire kerül sor. Az általam kiszemelt mérkőzés pedig a Daniel Evans – David Goffin találkozó. Az biztos,hogy nem a Tini Titánok harca lesz. Mivel mindketten a 30 felettiek táborát erősítik.

Kiváló lehetőség mindkét fél számára hogy sok pontot gyűjtsön,mert mindkét játékos tavalyi éve mondhatni nulla volt. Alapvetően egyik játékos sem salak specialista,de a belga sokkal otthonosabban mozog ezen a borításon,mint brit kortársa.

A csütörtöki napon valószínűleg élete győzelmét aratta Evans azzal,hogy legyőzte a világelsőt azonban ez nem az jelenti,hogy élete meccsét játszotta Daniel. Szó se róla jól játszott,mert voltak gyönyörű fonák egyenesei vagy épp bődületes tenyeresei,de jól tudjuk egy mérkőzésen kettőn áll a vásár. Valamint a példánál maradva nálam egyszer volt Budán kutyavásár effektus jut eszembe ezen siker kapcsán.

Egyiküknek sem volt könnyű ága így ez alapján nem is lehetne megítélni az aktuális formát. Idén azonban a belga egy tornagyőzelmet behúzott már még ha kemény pályán is és ez jelzi, hogy újra a helyes ösvényen jár és építi fel magát Goffin. Ráadásul ahogy fentebb említettem lényeges különbség van a szemcsés felületen elért eredményekben a két játékos között. Csak viszonyításképpen e tornát megelőzően összesen nyert 12 meccset salakon Evans az elmúlt tíz évben. Addig a belgának volt olyan éve ahol ugyanennyit nyert egy szezonban. Szerintem ez elég jól mutatja a valós képet.

Davidnak ezt a mérkőzést illene behúznia az elért sikerek alapján. Emellett ritkán adódik ilyen lehetőség,hogy egy ennyire relatíve könnyű ellenféllel kell szembenézni Monte-Carlóban az elődöntőbe kerüléshez.

Evans, Daniel - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp