A monte carlo-i döntő két résztvevője két meglepetés ember nevezetesen Stefanos Tsitsipas és Andrej Rublev. Az elmúlt másfél évet tekintve elég sokszor feszültek egymásnak azonban összességében nem jutottak dűlőre melyikük is a jobb. A képet valamelyest árnyalja,hogy váratlan e a két döntős személye,mert ha megnézzük a mezőnyt,hogy akik elindultak mennyire kerültek formába a tornára és ha hozzávesszük,hogy salakon mennyire tudnak helyt állni nem is akkora fordulat a két döntős személye.

Több meccset játszott eddig is karrierje során a görög,mint Rublev és viszonylag jó salakos. Ha nagyon szigorúan vesszük a számokat Tsitsipas jobb,de ez tényleg csak a lecsupaszított eredmények. Azonban már ha csak a névsort is végignézzük,hogy mely játékosokon át vezetett az útja a két srácnak látható hogy bizony van kontraszt.

Az orosz bemelegítésnek a salakos Carusót verte,majd következett a brusztoló Bautista akinek nem is a kedvenc borítása ez,de mentalitásából és eleve spanyol csak nehéz ellenfél lehet.Majd következett Nadal aki még ha nem is volt formában és több ki nem kényszerített hibát ütött,mint Rublev (ami ritka dolog ezen a borításon),de hajtott és küzdött a spanyol a tőle megszokott módon. Mindezek ellenére mentálisan óriási erő és egyben fegyvertény hogy legyőzte minden idők legjobb salakjátékosát,mert azért sokan összecsinálják magukat főleg egy nyert helyzetből bukott második szett után,de fejben ott volt az orosz és nyert is. Majd jött a salakos ifjú titán, Ruud aki szintén nagy küzdő,de sok esélyt nem adott neki Rublev.

Tsitsipas sorsolás az első két körében nagyon kemény volt papíron,de aztán egyre inkább felhígult az ellenfelek névsora. A semmiből előkerült orosz Karatsev nehéz ellenfél,de elég könnyedén átlibbent rajta. Ezután jött a kiváló salak specialista Garin aki ellen nagyon dadogott a játékok alatt(sok ki nem kényszerített hibát ütött) és az adogatásaival is szenvedett. Sokszor játékokra áramszünet következet be a görögnél ebből adódtak a gondok. A legjobb nyolc között Davidovich Fokina jött aki úgy vette el az adogatását Stefanosnak,hogy már sérült volt ez is azt mutatja mennyire hadilábon áll a szervákkal és a nehézségek ellenére is teljesen egyenlő partnernek bizonyult a spanyol. Visszakozott sokáig Fokina hogy mi tévő legyen,de a fájdalom győzött. Itt is sokszor akadozott a játéka Stefanosnak,jöttek a hibák. Nem játszott jól.

Az elődöntőben Evanst kapta ellenfélnek aki már eleve élete salakos tornáját nyomta eddig is,hisz életében nem nyert ennyi meccset ezért komoly ellenfélnek sem lehet nevezni így az ő legyőzése nyugodtan kijelenthető hogy kötelező volt.

Az orosz játéka számomra sokkal meggyőzőbb az egész hetet nézve,mint vetélytársának Tsitsispasnak akinek csak egy-két gameben voltak jó pillanatai,de nem éreztem benne azt hogy összeállt a salakos játéka. Stabilabbnak érzem Rublevet jelenleg,mert a görög kétlem hogy huzamosabb ideig magas szinten teljesítene és relatíve kevés hibát tudna mellé rakni.Nálam egyértelmű Rublev győzelem.

Tsitsipas, Stefanos - Rublev, Andrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp