Az első salakos ezres döntőjéhez érkeztünk, és bár Nadal és Djokovic is elindult a tornán, egyikőjük sem ért a döntőbe, a next gen tagjai döntik el, hogy kié lesz az első Masters.

Andrey Rublev az utóbbi időben kisajátította az 500-as versenyeket a kalendáriumban, ahol elindult, ott nagy valószínűséggel nyert is, kérdés, hogy most meg tudja-e ugrani azt a szintet, hogy Masterst nyerjen. Szerintem igen. Élete első ATP ezres döntőjére készül a fiatal orosz, és jó eséllyel meg is nyerheti. Megverte Monte-Carlóban a stabil alapvonal játékos Bautista-Agutot, és a salakkirály Nadalt is, ennél több önbizalomra aligha lesz szüksége. A salakra nagyon szépen áthozta a kemény pályás teniszét, felszálló ágban üti mind a két oldalról a labdákat, a pörgetésekre is ráteszi ezeket a fél tisztalapos ütéseket, Nadalnak sem volt erre ellenszere, Tsitsipasnak sem hiszem, hogy lesz.

Tsitsipasnak egy fokkal könnyebb volt a sorsolása, Fokina feladta ellene a negyeddöntőben, az elődöntőben pedig már egy kizsigerelt, és a salaktól messze távolálló Evanst tudott lesimázni. Harmadik Masters döntője lesz ez a görögnek, eddig 3/0, Nadal, Medvedev és Djokovic állták az útját az ezres trófeának, most egy újabb orosz, Rublev lehet a végállomás. Sokkal több hullámvölgye van mérkőzésen belül, mint az orosznak, sokkal több keretes ütései vannak, és nála jobban benne van, hogy ledobja a láncot, vagy hogy percekig elszállnak az ütései.

Legutóbb Rotterdamban találkoztak az év elején, akkor sima Rublev siker született, döntőben tavaly, Hamburgban találkoztak, azt is az orosz nyerte, forma és a mutatott játék Rublev mellett szól, nálam övé lesz az első ezres trófea.

Tsitsipas, Stefanos - Rublev, Andrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp