Kegyes sorsolás után, és egy City verés után mindkét csapat bizakodhat, hogy egy trófeával gazdagíthatja a vitrinjét. A másik elődöntőn ugyanis kis meglepetésre a legyőzhetetlennek tűnő City vereséget szenvedett Tuchel Chelseaje ellen, ez pedig úgy gondolom remek hír a mai két elődöntősnek, hiszen ez a Chelsea sokkal inkább egy fogható kategória, és tekintve, hogy még PL-BL terhelés is vár a londoni csapatra igencsak kicsavart állapotba fognak beérkezni az FA kupa döntőjébe.

Na de, hogy a ma játszó csapatokról is essen szó, az előző körös MU veréssel jelezte Brendan Rodgers, hogy nem elégszik meg egy esetleges BL hellyel, egy kupával szeretné zárni a szezont. Két PL vereségből jönnek a mai meccsbe, viszont a Cty elleni valamennyire kalkulálható volt, WHU ellen meg hamar három gólos hátrányba kerültek, amit már nem sikerült ledolgozni. Iheanacho továbbra is bombaformában, legutóbbi 6 meccsén szerzett 9 góljával, jelenleg a Leicester legjobb formában lévő játékosa, mellé még társulhat a mai meccsen egy eredményes Vardy, illetve egy remekül előkészítő Tielemans.

Southamptonnal nem ennyire fényes a szezon, kiesni bár nem fognak, vannak náluk sokkal gyengébb, és sokkal rosszabb eredményeket elérő csapatok, viszont az elöző 15 meccséből 10et elvesztettek. Ami a legjobban fájó lehet a vereségek mellett, hogy idén is sikerült belefutniuk egy 9-0as verésbe, és nem látni a fejlődést a tavalyi, és az idei Soton között, mintha megállt volna a fejlődés Hasenhuttl irányítása alatt, és ami tavaly remek döntésnek bizonyult, hogy nem küldték el a Leicester elleni 9-0 után, hiszen abból a sokkból még sikerült talpra állniuk, úgy nézz ki az idei 9-0 már tényleg sok volt, és nem nagyon van visszaút a helyes útra. Karácsony környékén még a Poolt verték és BL álmokat szövögettek, mára viszont már csak a 14. helyen tanyáznak a PL-ben.

Jobb formában, és erősebb kerettel rendelkező Leicestert favorizálom a második FA kupa döntőben, úgy gondolom ők még reális esélyekkel is indulhatnának a Chelsea elleni döntőben, viszont semleges helyszínen lévő elődöntőről van szó, ezért maradok a biztosabbnak tűnő DNB opciónál. Nem hinném, hogy ez a pocsék formában lévő Soton pont most kapná össze magát.

Leicester City - Southampton: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp