Két csapat, ahol az aktuális vezetőedző jókora bizonyítási vággyal küzd. Mindkét egyesület lehúzhatja a wécén a szezonját. A Videotonnak még ott van a kupa, de a bajnokságban a harmadik helynek is örülnie kell. A Honvéd benn fog maradni, maradjunk annyiban, hogy így volt megírva a nagykönyvben.

Szabics Imre gólerős támadó volt játékos pályafutása során. Értelemszerű, hogy olyan csapatot akar építeni a Fehérváron, amely képes gólokkal nyerni a meccseit. A cél kimondott: fel akarja venni a versenyt a Fradival a Vidi a következő szezontól. A szoros 2021/22-es bajnoksághoz jövőre győzelmek kellenek. Így értelemszerűen akár felkészülési időszaknak is tekinthető a jelenlegi időszak, melynek eddigi eredményeiből lejön, hogy inkább a „rúgjunk több gólt” hozzáállás lesz majd fontos. A kisvárdai 0:0 után jött az Újpest, akit januárban is nagyon elvert a Videoton, s most is volt egy négyes. Supka csapatának az erőssége a védekezésben rejlik, nem csoda, hogy szabolcsban a gól nélküli meccs, de a Honvéd nem egy „beállós” csapat. Az MTK elleni idegenbeli 1:2 a kupadöntőt jelentette, ahol megint az UTE lesz az ellenfél, s szerintem ez most elég jó jel Szabicséknak (lehet, hogy trófeával indulhat, mint vezetőedző?). Érdemes azért az edzői team tulajdonságait is elővenni. Ugye Torghelle felel a támadó játékért, s ő lenyilatkozta, hogy ugyanolyan vehemens módon fog működni edzőként, mint támadóként. Nálam ez annyit tesz, hogy ez a csapat, ha lehet akkor megrúgja az adott meccsen a hatot is és nem áll le kettő után. Juhász a védelemért felelős, s tudjuk, hogy ő középcsatárként nevelkedett, abból lett belső védő. Nálam ez annyit tesz, hogy csakúgy, mint a Dárdai/Storck féle válogatottnál előrefelé fog védekezni a Vidi, amiben megint inkább az van benne, hogy rúgjunk többet, mint amennyit kapunk.

El fogja érni simán a célját a Honvéd, benn fog maradni az első osztályban. Más kérdés, hogy erős koncepcióval mostanában nem láthattuk Horváth Ferencet csapatot építeni úgy, hogy egy projektet akár több évig is menedzselt volna. Viszont ő is támadó volt, nem is akármilyen! Nyilván, ő is a kreatív offenzív játékot helyezi előtérbe, s akikkel lehetett gólokban gazdag meccsekbe bonyolódott. Érdekes, hogy a deffenzívebb csapatok ellen erősen overes meccsek kerekedtek: Fradi, Kisvárda, Waltner Zalaegerszege, Diósgyőr. Akik viszont kicsit is nyíltabb focit játszó csapatok ellen (UTE, MTK, Puskás) jött a három gól.

Mindkét gárdában vannak olyan egyéniségek, akikben bízhatunk a találatok terén: Gazdag, Balogh Norbert, Zsótér, Nagy Dominik míg a másik oldalon: Niko, a megváltozott Petrjak (mióta Szabicsék vannak, mintha elkapta volna a fonalat, mint anno a Fradiban), Zizivadze, vagy Funsho. A vendégeknek minden meccs felkészülés a kupadöntőre, míg a Honvédnak azért a biztos bennmaradáshoz még kellene 5-6 pont, jelenleg hattal vannak a vonal felett öt meccsel a vége előtt. Összegezve egy jó, fordulatos kis meccset várok minimum három góllal, két támadó szellemben fellépő csapattól.

Budapest Honvéd FC - MOL Fehérvár: Gólok száma - Felett/alatt tipp