Real elleni vereségével nyilvánvalóvá vált, hogy csak a TOP4-be kerüléssel harcolható ki a Poolnak a jövő évi BL, amelyik számukra kulcsfontosságú lehet, hiszen annyi pénzt költhetnek nyáron, amennyit a klub kitermel, s ebben a nézők nélküli, veszteséges időkben, egy esetleges BLről való lemaradás keményen visszadobhatja a vörösök útobbi években elért felfele menő spirálját.

Sorsolásuk viszonylag jónak mondható, még egy rangadójuk van a MU-val szemben, míg a Leicester utolsó három fordulója valami brutális: Chelsea-Mu-Tottenham (nem biztos, hogy pontosan ebbe a sorrendben), míg a Chelsea még áll a kupában, a BL-ben és a bajnokságban is szeretne TOP4-be menni, WHU valszeg idővel leszakad, és a Pool-Chelsea-Leicester trióból kell kikerüljön két csapat amelyik jövőben is BL-be mehet küzdeni.

Bielsa Leeds-e mondhatni hozza a megszokott, az edző becenevéhez hű "őrült" Bielsa focit. 14 győzelem mellett sikerült 14 vereséget összeszedni, emellett rengeteg lőtt és kapott gólt is sikerült a nevük mellé szerezni. Nagy presszingelő, ugyanakkor viszonylag keveset rotált csapatként tavasszal szokott kifogyni az üzemanyag a csapatból, és jön a látványos visszaesés, ami tavalyelőtt PL feljutásba került, tavaly mire odaértek, már biztossá vált a feljutás, míg idén sem lesz probléma, hiszen nincsenek kiesés problémái ezáltal a célkítűzés első évben elérve.

Hasonló meccsre számíthat a Pool, mint a Villa elleni, azt sikerült egy utolsó perces góllal behúzni, viszont hétfő este is hasonlóan fontos lenne számukra a három pont begyüjtése, amivel ideiglenesen már a BL-t érő 4. helyre léphetnének. Szerdán volt meccs BL-ben, így viszonylag elég idejük volt felkészülni és pihenni a soron következő bajnoki meccsre, Jota minden bizonnyal kezdeni fog, ahogy Thiagot is a kezdőbe várom Milner helyére. CB-ken és Hendon kivűl nincs új sérült Klopp csapatánál, 7 döntő maradt hátra a bajnokságból, ha tudják hozni az utóbbi meccsek formáját simán meglehet a BL helyezés, hiszen lesznek még itt meglepő pontvesztések minden bizonnyal az előttük álló csapatoknál.

Leeds United - Liverpool: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp