Ez egy olyan párosítás, ahol muszáj behúzni a mindkét csapat szerez gólt opciót.

A Portugál Ifjúsági Kupában találkozik egymással a két együttes, ahol a negyeddöntő visszavágóját rendezik ma. Az előző mérkőzésüket április 13-án rendezték, az akkor hazai pályán szereplő Famalicao egy gólos, 2-1-es győzelmet aratott.

A hazai együttes idén rendkívül gólgazdag mérkőzéseken játszik. Január 23 óta az együttes nem nyert mérkőzést, azóta akkor állt a legközelebb hozzá, amikor elkezdték a mérkőzést. Azóta három döntetlen mellett négy vereség, kaptak azóta hármat, négyet, illetve kétszer ötöt. Idei találkozóikból kiemelkedik egy Marítimo elleni 5-5, igazi thriller volt az a találkozó. Az alig egy hónapja lejátszott mérkőzésen végig szoros volt a meccs, egy gólnál tóbbel egyik együttes sem tudott ellépni.

A Belenenses legnagyobb problémája az, hogy mindig ők kapják az első gólt, ezért futniuk kell az eredmény után. Az előző kilenc találkozóból mindössze háromszor nem találtak be, de mindig kaptak gólt.

Ezzel szemben a Famalicao jobb formában van, tízből azonban hatszor is megvolt a gólváltás.

Az elmúlt alig több mint egy hónapban kétszer is a Famalicao együttese nyerte ezt a párosítást, de csak egy alkalommal, a múlt hetin szerzett mindkét együttes gólt. Az előző öt egymás elleni mérkőzésen négyszer volt gólváltás, a mérleg pedig 2-1-2.

Érdekesség, hogy az előző évben is, és idén is van egy hosszabb nyeretlen szériája a hazaiknak, akkor nyolc mérkőzés után végetért. Ez a mai találkozó már a kilencedik, talán ma újra nyerhet a Belenenses (a Famalicaonak tavaly tíz nyeretlen volt).

A tippem, hogy a jobb formának köszönhetően valamivel esélyesebb a vendég együttes, de kb. egy szinten van a két együttes. Éppen ezért a hazaiak gólgazdag mérkőzéseiben bízok és gólváltást várok. Talán a szokásos forgatókönyvvel, amikor is a Belenenses futhat az eredmény után.

Belenenses U23 - FC Famalicão U23: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp