Egy hete nem lépett pályára a Granada, s akkor a Manchester United otthonában szenvedett vereséget és esett ki az Európa Ligából. Úgy állnak a dolgok, hogy az újabb nemzetközi kupaindulás nem lesz meg Diego Martinez együttesének, mert ereje elveszett a többfrontos küzdelemben. Az Eibar az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, s kizárólag a győzelem lesz számára az elfogadható csütörtök este.

Van még hét meccse a sereghajtónak, hogy öt pontos hátrányát ledolgozza. Érdekes, hogy az Eibar a statisztika alapján egyértelmű mumusa a Granadának. Kilenc alkalommal feszült egymásnak a két együttes a La Ligában, és legutóbbi hét alkalommal győzött az Eibar, kétszer végeztek döntetlenre a felek. A vendégek szakvezetője rendkívül pozitív az összecsapás előtt: „Segít nekünk a múlt heti 5:0 (az Atletico ütötte ki őket)” – mondta Mendilibar. Elmélete szerint egy 1:0, vagy egy 2:1 után azt gondolhatnák, hogy egyenlő felek voltak a listavezető otthonában. Az öt gól, viszont rámutat arra, hogy mennyire rosszak. Nincs mást tenni, erőt kell meríteni a nagy zakóból, és teljes erőbedobással menni a pontokért, a bennmaradásért. Mendilibar szerint a legfőbb gond, a kaput eltaláló lövések és így értelemszerűen a gólok elmaradása. Most már nincs vesztegetni való idő a győzelemhez gól/gólok kellenek, így hát támadó felfogásban fog pályára lépni az Eibar.

Fifikás, kemény gárda a Granada, nem hiába jutott a kisebbik kupasorozatban a legjobb nyolc közé. Pokróc stílusa ellenére gólképes az együttes, úgy áll a tabella 9. fokán, hogy 50 gólt kapott. Érdekes, hogy a mögötte álló bilbaóiak gólaránya pluszos, mégis kevesebb pontot gyűjtöttek, pedig egy meccsel többet játszottak, mint Martinezék. Apropó Diego Martinez: meccs előtti sajtótájékoztatóján a legnagyobb tisztelettel beszélt aktuális ellenfeléről. Kemény mérkőzésre számítanak a hazaiak, s még reménykednek, hogy a szezon záró szakaszában nyolc meccs alatt minél több pontot gyűjtenek. A nagy gólokat szerző Kenedy sérülés miatt hiányozni fog, de vannak a kaput igencsak érző játékosok a keretben: Soldado, Luis Suarez, Molina.

Lenullázta a MU a Granadát az Európa Ligában, s úgy gondolom, hogy most itt a hiánypótlás ideje. A sereghajtónál elvileg nincs most könnyebb préda a ligában. A felek, rendszerint gólokban gazdag mérkőzésekbe bonyolódnak egymással, és az előzmények, most is kedvezhetnek az overnek. Az Eibarnak most már menni kell előre, míg a Granada jottányit sem enged a kemény stílusából. Szerintem a 40 százalék feletti haszon két gólért igen jó ajánlat, nem is hagyom veszni!

Granada CF - Eibar: Gólok száma - Felett/alatt tipp