A hazai Leipzig együttesének nem csak előre, de hátra is figyelnie kell. A Bayern fordulóbeli vereségével maradt 10 pont a két együttes közti különbség, viszont szerencséjükre a Wolfsburg és a Frankfurt is vereséget szenvedett, nem csökkentve ezzel hátrányukat.

Négy forduló van még hátra, és négy pont a Leipzig együttes előnye. Nem örültség kijelenteni, hogy az együttes dobogón végez a végelszámolásnál, sőt, a második hely is tuti meglesz.

Nagelsmann együttese szemre tetszetős focit játszat az együttesével, és ami nem elhanyagolható szempont, eredményeset. Arra azért kiváncsi leszek, hogy Nagelsmann tényleg váltja-e Flicket, most, hogy évről-évre jobb a Leipzig.

Egész jó szezont fut, futott a Stuttgart csapata. A frissen feljutó Stuttgart úgy tizedik jelenleg, hogy most gyenge formában vannak. Az idei szezon csúcsteljesítménye a Dortmund elleni 5-1-es győzelem idegenben, majd a Schalkét is ugyanennyire verték.

Legutóbbi két találkozóját nem tudta megnyerni a Leipzig, döntetlen a Hoffenheim ellen és vereség a Kölntől. Kevés gólt szerez a Leipzig, szoros a házi góllövőlista mezőnye. A középpálya két játékosa, Sabitzer és Nkunku a legeredményesebb hét- és hat góllal. A csatársor ezután jön, Sorloth, Poulsen, Forsberg öt és hat gólos. Még Willie Orbánnak is négy gólja van. Látható, hogy egységes a csapat, és nagyon egyben vannak.

A Stuttgart a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, a Dortmund, Union Berlin, Wolfsburg hármastól. Minden mérkőzesen szereztek gólt, de összesen nyolc gólt kaptak.

Egymás ellen a mérleg 4-1-0 a hazaiak javára, köszónhetően annak, hogy egy újgazdag együttesről van szó, ezért nem találkozhattak korábban.

Okosan építkeznek Lipcsében, köszönhetően annak, hogy fiatal játékosokkal képzelik el a jövőt, akiket idővel hatalmas haszonnal is el tudnak adni. Idén sem juthatnak fel a csúcsra, de majd talán jövőre. Addig csökkenthetik most a hátrányukat, főleg, hogy a Bayern simán kikapott a Mainz együttesétől. Ezzel eltolva a bajnokavatást talán egy héttel. Addig reménykedhetnek, hogy egy esetleges győzelemmel életben maradnak a bajnoki remények. Sima hazai győzelmet várok, legalább három hazai góllal.

RB Leipzig - VfB Stuttgart: RB Leipzig által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp