Két hete még minden vidám volt a Real Madrid háza táján, hazai pályán simán verték a Liverpoolt 3-1-re és joggal érezték magukat egy újabb BL elődöntőbe, majd rá pár napra a Barcelonát is legyürték és léptek elé a bajnoki cím első számú esélyesévé. Már akkor is érlelődőtt bennem az a gondolat, hogy egy nagyon tapasztalt, jó erőkből álló csapatról van szó a Real Madridnál, viszont a két nagy győzelmük során a Fortuna is igencsak közben járt. Liverpool elleni első meccsen a Pool védelme ajándékozott 2 de inkább 3 gólt, míg a Barca elleni második góljuknál ami flipperezés lejátszódott arra még egy-egy Fifa játékos is csettintett volna, amilyen bug végbe ment. Azóta lement négy meccsük amiből három 0-0-ás döntetlennel ért véget, amiből egyik bár BL elődöntőt jelentett, viszont a másik kettő miatt lényegében bajnokesélyesből nagyon gyorsan üldözővé váltak, és tekintve, hogy már nincs direkt meccsük sem a Barca, sem az Atletico ellen elég nehéz helyzetbe kerültek.

Ami a mai meccset illeti spanyol szempontból: továbbra is kulcsjátékosok sérültek, illetve hiányoznak különböző okokból: Mendy, Ramos, Lucas, Valverde és Kroos elég veretes névsor egy ilyen fontos mérkőzés előtt.

Chelsea nagyon jól döntött és épp időben cserélt edzőt, jött Tuchel és behozza a csapatot BL helyre, BL-be elődöntőbe vitte, FA kupában pedig döntőzik. Bitang erős kerete van az igaz, Lamparddal ellentétben, viszont ki tudja hozni a maximumhoz közeli eredményeket viszonylag nagyon rövid időn belül.

Már a Pool elleni negyeddöntő alatt is az angol csapatot tartottam esélyesebbnek, akkor ott nem jött össze, viszont ez a Chelsea sokkal jobb formában van, mint az idei Pool, védelmük nagyon erős, támadójátékosaikban meg hatalmas potenciál van, illetve Tuchelnek adott egy mély keret, amit kedve szerint alakíthat meccs előtt és meccs közben is egyaránt.

Kis összeesküvés elmélet, de eddig rejtve/látványosan, de egy-egy meccsen igencsak tolva volt a Real szekere a BL kieséses párharcaiban, most viszont Perez papa UEFA-val való szembemenése ennek a végét jelentheti, és visszájára fordíthatja a dolgokat, de ezt csak zárójelbe jegyzem meg, és a Chelseat favorizálom a ma esti BL meccs előtt.

Real Madrid - Chelsea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp