Teljesen feldobódva várja a Paksi FC utolsó hazai mérkőzését a bajnokságban. Elég csak végig futni a játékosok nyilatkozatait a találkozó előtt, lerí, hogy imádják, amit csinálnak, élvezik a focit, és felszabadultan várják a következő feladatot. A Puskás is mesebeli szezont fut s a Vidivel szemben szeretnék megóvni a második pozíciójukat. Nyílt sok gólos csatára számítok.

Ha pár éve azt mondjuk, hogy Paks-Puskás, akkor biztosan egy kiesési rangadó jut eszünkbe, most viszont a tabella negyedik helyezettje fogadja a másodikat. Bognár György futball filozófiája, a támadófocit helyezi előtérbe. Labdaszerzések jó helyen, lehetőleg még az ellenfél térfelén, és könnyen kialakított gólhelyzetek. Úgy tűnik, beérik a munka a kizárólag magyar focistákkal felálló Paks a negyedik hellyel könnyen a Konferencia Ligában találhatja magát, csupán a Videoton kupagyőzelmét kell kiszurkolniuk jövő hétfőn. Előbb azonban itt kell megtenniük a magukét, s kiindulva a csapat stílusából, és a játékosok hangulatából, joggal célzom be fogadói szempontból az overt! A számok nyelvén: 2021-ben 17 tétmeccset játszott a zöld-fehér együttes és háromszor nem jött le a 2,5 over, abból kettőt a Honvéd ellen vívtak, míg a ZTE elleni 1:1-ben bőven benne volt a harmadik, de hát egyszer ez is megeshet. Nem véletlen, hogy Hahn János személyében ők adják majd a gólkirályt, s az sem, hogy az ő meccseiken született a legtöbb gól: 128, 31 találkozón, erős négyes átlag! A Paks körüli hangulatot jól adja egy két nyilatkozat, ami megint csak az overt erősíti:

Böde Dani: „Reméljük, idehaza a Puskás Akadémia ellen is újfent jól fog működi a játékunk, és mi szerezzük majd a több gólt.”

Hahn János: „Remélem, azért sikerül majd tovább folytatnom a gólgyártást, számokat nem mondanék, ha helyzetbe kerülök, mind be szeretném lőni.”

Bognár István: „Nyílt mérkőzésre számítok. Mindkét csapat gólra törően futballozik, így akár sokgólos találkozó is kisülhet a péntek esti párharcból. A vesztett labdák vendégeinknek és nekünk is egyaránt megnehezíthetik és meg is könnyíthetik a helyzetek kialakítását. A PAFC nagyon jól kontráz, mi pedig a labdaszerzésekben vagyunk felettébb jók.”

Kellene a három bajnoki pont Hornyák Zsolt csapatának is, mert a Vidi tegnapi győzelmével két pontos távolságra került. Készülnek, tudják jól ellenfelük erényeit, de ezzel sok csapat így van/volt az NB1-ben, mégsem tudott ellenállni a paksi hengernek. Két lehetőség van a Puskás számára: beáll a bunkerbe, és várja azt a lehetőséget, amivel egyetlen gólt szerezhet, vagy inkább megpróbál ő dominálni a találkozón, lévén egy győzelemmel nyakukba akaszthatják az ezüstérmet. A taktika, és a józanész az előbbi mellett foglalna állást: azaz védekezés! Igen ám, de kivel, s hogyan? Amikor a ZTE is képes egy négyest vágni és a Dió elleni meccsen is blamálja magát egy csapat, akkor hogyan tudna összeállni a 71-gól vágó támadógépezet elen. Szerintem Hornyák Zsolt alapból a védekezésre fogja helyezni a hangsúlyt, de a találkozó forgatókönyve fel fogja borítani tervét, és megint belecsúszik egy adok-kapok meccsbe, a Puskás.

Az Akadémisták legutóbbi paksi kirándulásuk alkalmával belefutottak egy őrül 6:2-be. A múlt hétvégén kilencet vágtak Bognár György játékosai, s nyilatkozataikból, s elszántságukból nem az jön le, hogy vissza kívánnak venni a tempóból. Ha kell, fenn van a pályán csatárként Böde, Ádám Martin és Hahn János is egyszerre, s folyton visszaköszön a hazaiakon az edzői filozófia: Inkább kapjunk ki 3:2, re, mint játszunk egy 0:0-t. Kockáztatni, kezdeményezni kell, mert két 0:0, és egy 1:0-s vereség kevesebbet ér, mint két 3:2-es zakó és egy 3:0-s győzelem! Azaz ha nem egy meccsben gondolkodunk, megéri a támadófoci felvállalása. Bizonyította a Paks, hogy nem bundás idén, és a szenvedélyt minden alkalommal kiviszi a pályára az együttes. Meglepő lenne, ha nem lenne meg a 2,5 over!

Paksi SE - Puskás Akadémia: Gólok száma - Felett/alatt tipp