Istenem, csak ne Rojast küldjétek a meccsre. Ez ugyanis egy olyan találkozó, amely egy picikét elmebetegebb sporival simán 10-12 lapos találkozó. Igazi kiesési rangadó, az Eibar ugyanis a hétvégén Kike Garcia mesterhármasával meccset nyert a semmiből, és back tu business jelszóval visszajött a buliba, azaz még maradt esélye a bennmaradásra. Maradt, mert a Geta, a Valladolid és az Elche sem nyert, az Alavést meg épp az eibar gyalulta földbe.

Ha az Eibar megint nyerne, akkor tényleg reális esélye mutatkozna bennragadni. Láttam az Alavés elleni meccsüket, Kike Garcia mesterhármast lőtt, most végre minden bepattant róla, pedig az eibar nem arról híres, hogy jó a helyzetkihasználása, épp ellenkezőleg. Kike e meccsig minden 9. lövéséből szerzett gólt, most háromból hármat vágott. De ilyen egyszer van egy életben, főleg, hogy Kike és úgy echte az Eibar nem fiatal csapat.

Már most várom, hogy Bryan Gil, az Eibar fiatal kölcsönjátékosa melyik oldalon játszik, mert ha Cucurella oldalán akkor talán túléli a meccset, de ha Nyom és Damián oldalán, akkor nem lennék a helyébe. Cucurella a kullancs típus, aki 10-szer odapakol, de kicsiket. Nyom és Damián egyet rúg az emberre, de az súrolja a piros lap határát.

A Geta fizikális focija senkinek sem ízlik, és mivel az RFEF erre a meccsre tuti Rojast küldi, így a Geta erőfociját ő nemhogy nem díjazza lappal, még élvezi is.

A két csapat utolsó 8 bajnoki meccséből egyet sem nyert az Eibar. Ötször gólt sem rúgott, de ez nem véletlen. Az az erőfoci, amit a Getafe a pályára tesz, az kevés csapatnak ízlik. Nincs eltiltott játékosa a Getának, Bordalás a legjobb katonáit rakja a harctérre. Tudja ő is, hogy ha ez a meccs meglenne, akkor gyakorlatilag a bennmaradás is.

Hiába nyert az Eibar hétvégén, ott az Alavés önmagát verte. Idegenben, a Geta ellen max akkor lehet esélye, ha valamelyik hazai spíler túlpörög, és mondjuk az első 25-30 percben kipirosozza magát. De ha minden úgy alakul, ahogy várom, ahogy várható, akkor az Eibar aligha nyer.

De itt az igazán jó az lesz, ha küldenek egy lapok szempontjából potens sporit, és akkor mehet a lap-over, meg a piros lap.

Getafe - Eibar: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp