Leicesternek 5 meccse van hátra az idényből és minden bizonnyal a legkönnyebb mérkőzése a mai lesz. Tavalyi szezonban végig BL helyeken futott a csapat s a tavaszi leolvadásuknak köszönhetően maradt idénre az EL. Ha nem akarnak ugyanebbe a csapdába esni, akkor kőtelezően a mait hozni kell, hiszen a hátramaradt meccsei a következők: MU ellen idegenben, Chelsea ellen FA kupa döntő, Chelsea ellen idegenben bajnoki, majd otthon fogadják a Tottenhamet és ezzel zárják az idényt. Nagyon nehéz sorsolás, 16 nap alatt 5 meccs, amiből 4 nagyon keménynek igérkezik, lehet mondani, hogy hat pontos rangadók és egy kupadöntő.

Ez a Newcastle simán verhető kategória, a bennmaradásuk még matematikailag nem 100 százalékos, de négy fordulóval a vége előtt a 9 pontos előny gyakorlatilag már bennmaradást jelent számukra. Liverpool elleni mérkőzésüket láttam utoljára két fordulóval ezelőtt, hát mit mondjak, a félideig sanszuk sem szabadott volna maradjon a pontszerzésre, köszönhetően a rengeteg nagy és óriási helyzetnek, amiket engedtek a Pool támadósorának, de a foci büntetett, és a sok ellenük kihagyott helyzetnek köszönhetően ikszre tudták menteni a mérkőzést.

Már egy jó ideje heti egy meccsel operál Brendan Rodgers csapata, ami elégséges bőven ennek a keretnek, új hiányzója nincs, Vardy-Iheanacho-Maddison hármas továbbra is nagyon jó formában, különösen Iheanacho, aki továbbra is ontja a gólokat.

Odavágós mérkőzésükön is kijött az osztálykülönbség a két csapat között, ha ma nem is lesz 5-0, de kötelező győzelem a Leicester számára ha jövőre megint BL-ben akarnak szerepelni, s magam ismétlem, de az utolsó könnyűnek igérkező meccsüket, ha nem húzzák be morálisan is a padlóra küldheti őket az elkövetkező rangadókra nézve.

Leicester City - Newcastle United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp