Az FA kupa elődöntő után ismét összecsap a bajnokságban a két nagy angol csapat, és vár rájuk még egy, sokkal nagyobb horderejű derbi is a BL döntőben. Nem mondok nagyot, hogy az idei agyon zsúfolt szezon két legmélyebb kerettel rendelkező csapat jutott be az idei Bajnokok Ligája döntőjébe, ők tudtak a legtöbb pénzből igazolni, míg a többi csapatnak a Covid igencsak meghúzta a nadrágszíjat költezekés szempontból, ennél a két klubnál volt pénz dögivel, mi sem bizonyítja jobban, ők léptek ki először a Szuperligából, ami igencsak nagy pénzinjekciót jelentett volna minden résztvevő csapatnak, ők nem voltak ilyesfajta segítségre rászorulva.

Manchester Citynek brutálisan mély és erős kerete van, múltheti fordulóban, okosan BL-re tartogatva padon hagytak olyan játékosokat mint: Gundogan, Foden, Walker, Bernardo Silva, Ruben Dias, Mahrez, De Bruyne, s ezek a nevek nélkül is piszok erős kezdőt tudtak kitenni Agueroval, Sterlinggel vagy éppen Gabriel Jesussal. Minden bizonnyal Pep Guardiola személyében minden idők talán legjobb edzője ül a City kispadján, de azért meg is lett támogatva a szekér egy olyan kerettel, ami akár 3-4 fronton is bőven megállja a helyét, Guardiola érdeme, hogy ennyi sztárt, klasszist, mondhatni zsenit tud olyan szinten rotálni, és formába hozni, hogy ez rengeteg trófeát jelent számukra.

Chelseanél Abramovics az év döntését hozta meg, hogy időben tette ki Lampard szürét, akiből még remek edző lehet, hiszen láttuk tavaly igazolások nélkül hozta be a Chelseat BL helyre, de idén egy jóval többre hivatott kerettel nem tudott eredményt hozni, Tuchel jött, látott, győzött, 9. helyről már a 4. helyen vannak, emelett FA és BL döntőt játszanak. Remekül maxolja ki a keretben lévő potenciált.

Ezen a meccsen a Cityt hoznám ki győztesnek, már csak azért is mert egy esetleges győzelemmel, mára zsebükben lehetne egy újabb bajnoki cím, és nyugodtan várhatnák a következő téttel bírő mérkőzésüket május végi isztambuli finálét. Chelseanek is van mért küzdenie, hiszen a BL helyekért még komoly harcok lesznek, viszont Tuchel kupát akar nyerni, a jövő vasárnapi FA kupán egyértelmű esélyesek, és látva az FA kupa elődöntőt a BL-t is simán behúzhatják.

Mélyebb, tapasztaltabb kerettel dolgozhat Guardiola, illetve egy nappal több idejük is volt pihenni mindenféle utazgatás nélkül. Cityt tartom a szombat délutáni mérkőzés esélyesének, de egy DNB-vel biztosabb opciót választok, hiszen Tuchel, ahogy mondtam már elég sokat bizonyított, ilyen rövid idő alatt is a Chelsea kispadján.

Manchester City - Chelsea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp