Foghatják a fejüket rendesen Kloppék, hogy két megnyert meccset sikerült leadniuk a Leeds és a Newcastle ellen, azzal az elvesztett négy ponttal vesztett pontok tekintetében a Chelseavel lennének azonos pontszámban, így nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, és már már csoda kell, hogy elcsípjék a negyedik, BL helyet jelentő poziciót. Dehát Klopptól láttunk már nem egy csodát, az utolsó pillanatig küzdeni fognak, van még hátra 5 meccs, 5 döntő, 5 kötelező győzelem, amivel ha kis szerencséjük van még odaérhetnek, ez ha megvan két botlás kell a Chelseatől és ott is vannak, és elnézve a Chelsea elkövetkező mérkőzéseit: City, Arsenal, Leicester sorrendben bőven benne van a hiba. Sőt a Leicesternek is van egy kellemetlen MU-Chelsea-Tottenham zárása, ahol még bőven alakulhat úgy a matek, hogy a Liverpool vakvágányon odacsusszon a negyedik helyre.

De visszatérve a meccsre, győznie kell Klopp csapatának, jó hír, hogy Nat Phillips felépült, ami azt jelenti, hogy Fabinho ismét visszatérhet a középpályára, ahol sokkal többet számít a jelenléte, ezáltal Wijnaldum és Thiago is szabadabb teret engedhet meg magának, és jobban kitudják venni a részüket a letámadásból és a támadásépítésből. Az elmúlt két meccs pontvesztése nem a hiányos védelmen, sokkal inkább a kialakított helyzetek góllá alakításán múlt.A két 1-1re hozott mérkőzésen a Liverpool 39-szer próbálkozott kapuralövéssel, ez eredményezett 4,65ös xG mutatót, amiből mindössze 2 gólt tudtak szerezni. Erre a mérkőzésre bőven volt idejük felkészülni, fizikálisan ismét helyre rakhatták magukat, és remélhetőleg a támadó trió (esetleges négyes Jotaval) képes lesz kihasználni annyi helyzetet, amennyi elég a három pont begyűjtésére, mert abban biztos vagyok, hogy ezen a meccsen is lesz lehetőségük bőven.

Southampton előző fordulóban szép eredményt ért el a Leicester ellen, hiszen Vestergaard kiállítása miatt több, mint 80 percen keresztül emberhátrányban játszodtak, akinek a hiánya fájó pont lehet majd a szombati mérkőzésen, és sikerült elérni egy számukra dicséretre méltó 1-1-es eredményt. Jelen pillanatban, az alsóház álló vizében pancsolnak, kiesni nem fognak, nagyon feljebb lépni nem tudnak, tehát a cél elérve, számukra lényegében tét nélküli a mérkőzés.

Zárásképp utolsó szalmaszálba kapaszkodna Klopp csapata, kötelező győzelem előtt, remélem megint nem viccelnek meg, mint a múlthavi Leeds elleni botlásuknál, az nekem egy 10/10es GURUs hónapba fájt, nekik lehet egy BL helybe.

Liverpool - Southampton: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp