A madridi 1000-es torna végső szakaszához értünk hiszen a mai napon már az elődöntőket rendezik. A kiszemelt találkozó részemről a Casper Ruud – Matteo Berrettini párharc lesz. A végjátékra szerencsére valóban azok maradtak akik salakon is helyt tudnak állni. Mind a két játékos nagyon fiatal,de már háromszor összecsaptak. Fontos tény,hogy ebből kétszer salakon és mind a kétszer a norvég került ki győztesen.

Az olasz srác végigmenetelt Belgrádban a múlt héten ahol tornagyőzelmet ünnepelhetett,de a képet némelyest árnyalja,hogy egy jó formában lévő játékossal aki még salakos is nem is találkozott egészen a döntőig ahol egy hullafáradt Karatsevet kellett legyőznie a sikerhez. Itt Madridban végre csak salakosokkal mérhette össze a tudását,de Fognini legyőzése ha nem teszi oda magát nem nagy dicsőség. Tegnap ha Garinnak több esze van most ő készülhetne a mai találkozóra mivel szett és break előnyből sikerült kikapnia. Fáradtnak tűnt nagyon sokáig az olasz a sok rossz döntés és a ki nem kényszerített hibák erről tanúskodnak. A tegnapi meccs is három szettes lett így erőállapotot tekintve elég nagy hendikeppel indul Berrettini.

A mai találkozó kapcsán viszont egy jó támpont volt a chilei elleni meccs,mert hasonló felépítésű és stílusú Ruud is,mint Garin. Viszont a norvég sokkal keményebb tenyereseket üt és futtából megütött labdái is hatékonyabbak. Rendkívül robbanékony és még mindig friss Casper,mert hiába ő 4 meccset játszott a tornán,de szett veszteség nélkül jutott el idáig. Egy ilyen mozgékony játékos láthattuk milyen komoly gondokat okoz Matteonak hiszen már nem tudott mit kitalálni hogy pontot üssön és egyrészt szerintem ez vezetett a sok ki nem kényszerített hibához is.

A nagy adogatások és a tenyeresek kevesek lesznek az olasztól,mert Ruud minden labdáért menni fog és védekező pozícióból is gyorsan átmegy támadásba. Ráadásul az olasz fonák oldalról még mindig gyenge. Egy három szettes csatában pedig szinte biztos a norvég kerül ki győztesen.

Ruud, Casper - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp