Más-más szempontból ugyan, de mind a két csapat szempontjából fontos találkozót rendeznek Costa Ricaban a CS Herediano - Limón FC találkozó kapcsán. Amíg a hazaiaknak a biztos Play Off részvétel miatt, addig a vendégeknek a bennmaradásért lebonyolítandó osztályozó elkerülése végett nem mindegy, hogy milyen eredmény születik ezen a mérkőzésen. Mivel mind a két csapat várhatóan győzelemre játszik majd, ezért elég komoly esélyt látok arra, hogy mind a két együttes szerez majd gólt. Onnan pedig már csak egy aprócska lépés kell, hogy tippem realizálódjon.

A CS Herediano évek óta tudja hozni a rájátszásbeli szereplést, tehát velük szemben szinte alap elvárásnak tekinthetjük, hogy az idén is ott legyenek. Azt, hogy ezt még nem sikerült biztosítaniuk Luis Marín tanítványainak nagyon egyszerű oka van, saját pályájukon nagyon közepesen teljesítenek. Jelen állás szerint most is egy négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatot kellene megszakítaniuk ahhoz, hogy a többiek eredményeit ne kelljen lesniük. Gólokkal viszont annyira nem állnak rosszul ezeken a meccseken sem, mert az eddigi 10 hazai fellépésükön 14 találatot szereztek és ugyanennyit kaptak. Maradjunk annyiban, hogy nem egy oroszlánbarlang a Eladio Rosabal Cordero Stadion.

Hogy mennyire az vagy sem, azt most bizonyíthatja a Limón. Az Ő vendégfellépéseik 3,1 gólátlagot hozó meccseket hoztak eddig, ami a tippünkhöz elég is lenne. Nem Ők rendelkeznek a liga legacélosabb támadószekciójával, az tisztán látszik, de vendégként sem adják könnyen a bőrüket az idén márciusban kinevezett Ricardo Allen játékosai. Áprilisban minden vendégfellépésükön legalább két gólt szereztek a zöld-fehérek, de védelmük "termékenységét" mutatja, hogy összességében ez mindössze 1 pontot hozott a konyhára.

A cél itt is, ott is adott. Ehhez pedig egy langyos 0:0 vagy 1:1 kevés lehet.

CS Herediano - Limón FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp