Ez a harc lesz a végső? Kulcsmeccs vár a Herthára az Olimpiai stadionban, ahol a legutolsó szalmaszálba kapaszkodna bele a Köln! A Schalke elleni meccs, újabb fontos lépés volt a fővárosiaknak, de komoly vezéráldozatokkal járt a csapat számára a mérkőzés.

Csak rá kell pillantani a tabellára, s látható, hogy egy újabb győzelem Dárdai Pál újabb sikerét, a bennmaradást jelentené oly szeretett klubja számára. Három pont az előny az osztályozót játszó Bielefeld előtt, s a 15. helyen álló Werderrel szemben is. Azaz, ha az utolsó fordulóban bármelyikük (Brema, vagy Bielefeld) kikap, és a Hertha pontot szerez közvetlen riválisa a 29 pontos Köln ellen (a berlinieknek 34 van), akkor bennmarad a Bundesligában. Ha a közelmúltat elemezzük, akkor látható, hogy a vírus után visszatérő együttes veretlen a „nagy tavaszi hadjáratban”. Tehát ajándékként tekinthetünk az 1x lehetőségére….ácsi! Elég csak ránézni a Schalke elleni győztes csapat keretére, és a rendelkezésre állók névsorára és egyből látjuk, hogy milyen nehéz helyzetben van Dárdai! Alaphelyzet, hogy Cuna, Guenduozzi, Cordoba, Khedira, Mittelstadt és Netz sérült! A hiányzók névsorát bővíti, hogy Jarstein a rutinos kapus még mindig beteg, Lukebakiot kiállították Gelsenkirchenben és Piatek bokasérülést szenvedett. Maradt érték a csapatban, hiszen Schwolow vezetésével a védelem négy meccsen csak két gólt kapott, így Alderete és Boyata játéka kulcsfontosságú lesz a kiesési rangadón. Van még erő is, hisz a Darida-Tousart páros megharcol a labdákért. Leckie, és Radinjic a szélekről befelé indulva tud veszélyesen játszani, bár sokszor hosszú percekre eltűnik mindkettő a pályáról (láthatatlanokká válnak..). Ékként vélhetőleg a 20 esztendős Jesic Ngankam kaphat lehetőséget, ő szerezte legutóbb a győztes találatot, de alapban a Hertha II-ből hívták fel az élvonalbeli kerethez.

Még az ág is húzza Funkel csapatát. Legutóbb a Freiburg ellen semmi se jött össze (1:4). Jellemző, hogy 1:2-nél Duda 11-est hibázott, így nem tudtak egyenlíteni a „Kecskék”. Rengeteg gólt kap az utolsó előtti helyen szerénykedő együttes, a 60 dugó a második legrosszabb a ligában, csak a Schalke nyelt be többet. Tavaly az Union Berlinben nagyot ment a hórihorgas svéd erőcsatár Andersson. Nagy szerepe volt a kisebbik berlini alakulat bennmaradásában 12 góljával. Hiába szerződtette azonban le a Köln, mert decembertől-márciusig sérült volt, s csupán harmadik találatát szerezte a legutóbbi fordulóban. Azt gondolom, hogy a kölniek egyetlen reménysége a Hertha ellen ő, viszont a taktikával lesz némi bökkenő. Alapban a Storck féle magyar csapat egyik felállását a 4-1-4-1-et játssza az együttes, ahol az ék harcol-küzd, a négy középpályásból kettő a széleken robotol, hogy felérjen a kontrákkal a megtartott labdákhoz. Most viszont a Köln van győzelmi kényszerben: támadniuk kell.

Úgy gondolom, hogy Dárdai taktikai előnybe került a Hertha jelenlegi pozíciója miatt. Nem kell ajtóstul rontaniuk a házba, nyugodtan kivárásra játszhat a hazai csapat. Szerintem Pali egyik kedvenc szituációja ez: járatni a labdát, kivárni míg az ellenfél hibázik, semmilyen kockázatot sem vállalni, keresni a rést. Tulajdonképpen az ellenfél megveri önmagát, csak türelmesnek kell lenni. A védelem, és a szűrő középpályások adottak, míg a lehetőséget kapók bizonyíthatnak elől. Okos Herthát és a saját maga által felállított kardba beledőlő vendégcsapatot várok! Tippem a biztonságos 1x!

Hertha BSC - 1. FC Köln: Dubbele kans - Dubbele kans tipp