A francia pontvadászat is a nagy hajrába fordult, két forduló maradt a csapatoknak a javításra. Sok már tét nélküli meccs is lesz vasárnap, viszont nem tartozik ezek közé a Dijon - Nantes összecsapás ahol a vendégek számára égetően fontos lenne a három egység amíg a Dijon már rég elveszítette minden reményét a bent maradást illetően.

A francia mester csapata csúfos szezonon van túl. Ilyen gyenge teljesítményt az első osztályban utoljára a Troyes produkált öt évvel ezelőtt mikor a mostani példához hasonlóan 18 ponttal estek ki utolsóként a Ligue 1-ból. A Dijon már nagyon úgy tűnik tojik a maradék meccsekre. Mi másra is következtethetnénk az előző három fordulóban nyújtott teljesítményükből, amikor is 13 gólt nyeltek be és 3-4 gólokkal kaptak ki, amíg az ellenfelek kapujának környékén csak elvétve jártak.

Ellenben a Nantes elképesztő hajrát nyom és megérdemelten harcolhatja ki hogy legalább az automatikus kiesést elkerüljék. A helyzetük három csodálatos győzelem után kellően rózsássá fordult. A fordulóban ugyanis rendeznek egy Nimes-Lyon összecsapást ahol a Bajnokok Ligájába igyekvő Lyon győzelme szinte borítékolható, ami azt jelentné hogy a sereghajtó legyőzése esetén legrosszabb esetben is 18.helyen tudnak végezni, de 90%ra vehető hogy nem is egy helyet javítanának az utolsó kör előtt. Sérült, eltiltott nincs a csapatnál, ellenben a hazaiakkal ahol fél tucatnyi hiányzó és Celina pedig eltiltott lesz piros lap miatt.

Az őszi meccsükön a Nantes irányította a mérkőzést de csak egy ponttal gazdagodtak (1:1), most viszont erősen nekik áll a zászló és végzetes hiba lenne ezt a könnyűnek ígérkező meccset nem behúzni ami menthetné a szezont.

Tipp: 1-3

Dijon - Nantes: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp