A szebb napokat is látott fővárosi Tokyo Verdy - 1993 és 94 -ben bajnok volt az élvonalban - már 2008 óta senyved a J League 2 -ben és az idei rajt is azt mutatja, hogy a Verdy most is ott marad.

A Tokióiak hazai pályán elért eredményeikre nem panaszkodhatnak, de idegenbeli kritikán aluli mérlegük (leggyengébb eddig a ligában) pecsételi meg a sorsukat. Ha nem akarnak mér nagyobb blamát akkor a hazai "normális" mérlegüket kell tartaniuk Hideki Nagai tanítványainak.

Odahaza az Ajinomoto Stadionban legalább pozitív a mérlegük a zöld mezeseknek, ezzel a hazai táblázaton az első negyedben vannak, és most hazai környezetben az újabb három pont a cél.

Nem is lehet más, hiszen az ellenfél a tavalyelőtt feljutó, a harmadosztályt akkor megnyerő Kitakyushu lesz, akik rendkívül gyengén kezdték a szezont, jelenleg kieső helyen tartózkodnak, fő oka ennek a gólszegény játék.

Szerencsére Japánban nézők előtt lehet rendezni a bajnokikat, így hangulatra már nem lehet panasz, ez is a haziak malmára hajthatja a vizet. Semmelyik együttes nincs csúcsformában, de mindent összegezve a mérleg nyelvét és a kellő löketet a hazai környezet és a valamivel erősebb és hatékonyabb támadójáték hozhatja meg. A Tokyo Verdy egy patinás japán egylet, amelynek nem a kiesés ellen kell küzdenie, s most pont egy opcionális kiesőjelölt ellen szerezheti meg az őt feljebb segítő egységeket. Egy hónapja Kyotoban egy 1-6 ba is belefutott a Kitakyushu, ami mutatja ez a gárda összeomlásokra is képes. Igaz vasárnap nem várhatunk újabb "vérfürdőt", de annyi van a csapatok között, hogy a három pontot otthon tartsa a Tokyo Verdy.

Tokyo Verdy - Giravanz Kitakyushu: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp