A gyerekképű 18 éves Dominic Stricker, tavaly megnyerte a junior Roland Garrost, ami nem rossz előjel a karrierjére előretekintve. Azóta ITF szinteken is bizonyított, és márciusban a luganói Challenger fedett pályás, kemény tornát is sikerült elhódítania. Itt az első ATP versenyén szintén hazai környezetben pedig legyőzte a US Open bajnok Marin Cilicet is, de tudni kell azt is manapság Cilic az ilyen nagy tornák előtti fellépéseket motiválatlanság hiányában hajlamos ellébecolni.

Nos minderre a következő ellenféltől nem számíthatunk, ugyanis Fucsovics Márton lesz a szembejövő ellenfél. Fucsovicsot pedig nem úgy ismertük meg, aki meglepő vereségekbe fut bele, enm szokta lebecsülni az ellenfeleit sem.

Ráadásul Marcinak kedves ez a torna, hiszen 2018 -ban sikerült megnyernie és az idei rajtja is jól sikerült, két szettben abszolválta a Laaksonen elleni fellépését, igaz mindkét szettben voltak adok-kapok break odaadások, elvételek is. A 180 cm -es Stricker, tehát élete győzelmén van túl, de még nem szokhatott hozzá a sorozatos terheléshez, ahhoz, egyre jobb és keményebb riválisok érkeznek vele szembe. Ráadásul Strickernek volt március legvégén egy sérülése, ami óta nem nyert meccset, most sikerült az alúlmotivált Cilic ellen.

Fucsovicsnak nem szokása a nagy tornák előtt sem dobni a meccseket, sőt ő tolja teljes erőből, ami a csövön kifér. Ha már sikerült a "barátjával" Federerrel ütögetve felkészülni erre a Genfi tornára, akkor a jó szereplés is garantált kell legyen. A második kört illendő hozni a TOP400 -on túli fiatal tehetség, házikedvenc ellenében.

Stricker, Dominic Stephan - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp