Két még tinédzser korban lévő, pár éven belül a TOP10 -be kerülő játékos csap össze a parmai negyeddöntőben. Hol van már Serena Williams, mind Gauff, mind Anisimova elkaphatná a jelenlegi játékával az ezer sebből vérző egykori világelsőt.

No de vissza az egymás elleni összecsapáshoz. Cori Gauff 17 évesen végigveri a mezőnyt, a legjobbakkal nem csak, hogy felveszi a versenyt, de le is győzi őket. Univerzális játékos, salakon is teljesen megállja a helyét, nem ismer elveszett labdát és ezzel a hozzáállásával őrületbe kergeti az ellenfeleit. Az elmúlt hetekben többek között verte Sakkarit, Bartyt és Sabalenkát is, s Rómában is csupán a későbbi győztes a fináléban a Pliskovát lenullázó Swiatek állította csak meg.

Amanda Anisimova ebben az évben tölti majd be a 20. életévét. 2019 -be French Open elődöntős volt, s bár azóta is jó eredményei vannak, de korántsem tudta megőrizni az egyenletességét és a győzelmek száma is visszaesett.Madridban és Rómában sem tudott olyan nagyot dobbantani, mint Gauff, első körös Sakkari és második körös Svitolina meccs jelentette a végállomást.

Jelenleg látványosan jobban pörög Gauff, ha a 2019 -es Anisimova lenne itt akkor bajban lennék, de változott a helyzet és most Gauff teljesítménye egy polccal feljebb van. Igaz, hogy a parmai bemutatkozása Amandának sem sikerült rosszul Paolini és Scmiedlova azonban más erőpróba mérőt jelentenek. Cori gauff más tészta, minőségben ez nagy ugrás. Míg Gauff belőtt állapotban van véleményem szerint Anisimova a csütörtöki napon nem fogja tudni felvenni a ritmust majd a honfitársával.

Gauff, Cori - Amanda Anisimova: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp