Nagelsmann bejelentett távozása óta úgy érzem roggyant egyet a Leipzig. Kihasználta ezt a Dortmund a kupadöntőben, így idén sem jött össze a trófea. Számomra nagyon furcsa a Bayernbe távozó sztáredző nyilatkozata az utolsó mérkőzése előtt, s az alapembereket nélkülöző RB, szerintem szorulhat a fővárosban, mert az Union roppant motivált lesz!

Gulácsi, Olmo és Halstenberg hiányozni fog, utóbb kettő már a Wolfsburg (2:2) elleni múlt heti rangadón sem volt a keretben. Fontos volt az a mérkőzés, mert a megszerzett egy ponttal biztosították a második helyüket a lipcseiek. Érdekes, hogy Nagelsmann arról beszélt az Union elleni találkozó előtt, hogy a DFB – kupa 2. félidejében és a Wolfi ellen érezte azt, hogy a csapat érte játszik. Méltatta a klubot, méltatta játékosait, akik közül mindenki fejlődött, és bizakodik, hogy a salzburgi Jesse Marsch tovább viszi a projektet. Érdekesek az elszólásai búcsúról, közös vacsoráról, sírós leköszönő beszédről, s elejtve ott van: ha mégis sikerül legyőzni az Uniont, fennállásának legjobb éve lesz a 2020/21-es bajnoki szezon a lipcseieknek. Szentimentális, keserédes állapot, az utolsó meccs előtt. A leköszönő tréner egyébként tisztelettel beszélt az aktuális ellenfélről, aki átlagban a legtöbbet futja a ligában mérkőzésenként, több, mint 120 km-t! Nem kétséges, hogy a Leipzig jobb a berlini csapatnál, most viszont annyira különleges a körítés, hogy simán el tudok képzelni egy hazai pontszerzést.

Már ősszel is nehezen verte az Uniont (1:0) a Lipcse. Fischer egy egészen különleges csapatot épített a fővárosban. Eltökélt letámadás, lövőhelyzet teremtése 2-3 húzásból, magyarul egy fáradhatatlannak látszó, rakkolós erőfoci, igazi munkás kerettel. Második szezonjában a 7. helyen áll egy körrel a vége előtt az Union megelőzve a Bl-vitéz Gladbachot. Különös ez a pozíció, mert Konferencia Liga indulást ér, s még tulajdonképp négy csapat megcsípheti: 47 pont Union, 46 Gladbach, 45 Stuttgart és Freiburg. A kiesés elkerüléséért folytatott harc, illetve a 3. hely kérdése mellett, itt még éles a meccs az utolsó fordulóban is. A Gladbach és a Stuttgart az életéért küzdő Bielefeld és Werder ellen feszül, míg a Freiburg frankfurti győzelmére nem sok esélyt látok.

Nem először tréfálna meg hazai pályán élcsapatot Fischer mester alakulata, sőt! Egyedül az Augsburg tudott győzni ebben a szezonban a kisebbik berlini csapat otthonában, a többiek mind égtek! Valódi tét az érzelgős búcsún kívül nincs a vendégek számára ezen a meccsen, viszont az Unionnál óriási lenne egy nemzetközi kupaindulás. Szerintem lehet itt egy „meglepetés” hazai győzelem, az eggyel biztonságosabb kétesélyre fizetek be.

1. FC Union Berlin - RB Leipzig: Dupla esély - Dupla esély tipp