A mostani hétvégén rendezik Svédországban az utolsó fordulót az Európa Bajnokságra való felkészülési időszak előtt! Az Allsvenkan jelenleg a 8. fordulóját tapossa, s szépen kezdenek kirajzolódni a tényleges erőviszonyok!

A hosszabb kihagyásomat követő jelen irományom az idei két újonc vasárnapi összecsapását veszi néhány gondolat erejéig górcső alá! Úgy vélem, hogy a szezonrajttal mind a Halmstad, mind pedig a Degerfors együttese elégedett lehet. Az idénynyitót megelőző podcast alatt már pedzegettem, hogy szerintem a Degerforsnak aligha lesznek kiesési gondjai, ám Tobias Solberg fiai még a legoptimistább várakozásaimat is felülmúlják, ugyanis 8 kört követően az előkelő 6. pozícióban tanyáznak, mindössze három egységnyire a dobogó legalsó fokán található AIK-tól!

Rendkívül masszív, motivált alakulatnak tűnik egyelőre a piros-fehér újonc, akik közül egyértelműen ki kell emelni az eddig öt gólt vágó Victor Kaj Edvarsent, de a kapuban Ismael Diawara is remek formában kapta el az élvonalbeli rajtot! Mindemellett szinte minden pozícióban van olyan playerük, akik tényleg igyekeznek megmutatni, hogy igenis ennek a csapatnak helye van jelenleg a legfelső osztályban!

A másodosztály tavalyi bajnoka a Halmstad ugyan szerényebb eredményeket produkál, ám ők is mutattak idén már meglepetés-eredményeket, s bizony a Degerforshoz hasonlóan őket sem becsülhetik le még a legjobbak sem! Hétfőn óriási tartásról tettek tanúbizonyságot a kék-fehérek, amikor a múlt szezonban ezüstérmes Elfsborg otthonából hozták el mindhárom pontot úgy, hogy a favorit hazaiak 2:0-ra is vezettek már a meccs elején! A 2:3-as Halmstad diadal pedig nagyon komoly lendületet adhat a mostani összecsapásra!

Tavaly a két rivális nagy csatát vívott egymással a másodosztály bajnoki címéért, amit végül a Halmstad húzott be! Viszont az egymás elleni meccsek mutatják, hogy általában gólgazdag, fordulatos csörtéket vívnak, legutóbb például 2020. szeptemberében a Degerfors 1:4-re lépte le őket idegenben! S ez az eredmény akár most is benne lehetne a pakliban, lévén, hogy a vendégek nagyon mennek az utóbbi fordulókban, s kedden rendkívül magabiztosan, 3:0-ra verték a minden valószínűség szerint idén is kiesés elől menekülni kényszerülő Örebrot! Szerintem valóságtól elrugaszkodott a 3.50-es odds a Degerfors sikerére. Kimenetel terén egyértelműen a vendégek oldalán keresném az értéket dupla esély, avagy a DNB piacán!

Amondó vagyok, hogy adott két, rendkívül motivált újonc, akik az első 8 forduló alapján simán fel tudták venni az Allsvenkan ritmusát, s egyelőre úgy tűnik, hogy akár csontsimán meglehet a bennmaradás mindkettőnek, lévén sokkal gyengébb formában játszó alakulatokat találunk náluk itt a szezon elején! Vasárnap mindkét fél azon lesz, hogy az EB-t övező hosszú bajnoki szünet előtt jó szájízzel vonuljanak készülni a bajnokság folytatására!

Mindkettő nyerni akar majd ezen a csörtén, s mivel szépen termelik a gólokat, meglepne, ha nem zörrenne meg mindkét oldalon legalább egyszer a háló!

Tippem: 2:2-es döntetlen

Halmstads BK - Degerfors IF: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp