Győznie kell vasárnap este a Napolinak, mert abban biztosak lehetnek a Vezúv tövében, hogy a torinói zebrák hozzák majd a kötelezőt. Papíron, egy éles Hellas nem könnyű feladat, a Verona hazai pályán legyőzte a szezonban Gattuso csapatát. Most is érzek a vendégekben egy gólt, s ha az megszületik, akkor kettő kell a hazaiaktól a BL-csoportkörhöz. Könnyű overt remélek!

Tehát a tabella és a tények: a 75 pontos Juve 5., azaz épp koppan, Ronaldóék sorsa nem a saját kezükben van. S bizony így az utolsó forduló előtt ők a bajnokságot már a scudetto birtoklásával szokták zárni, most meg a top4-ről is lemaradnak, persze csak akkor, ha a Napoli és a Milan (két 76 pontos csapat) győz. Hemzseg a kreatív támadóktól a Napoli kerete, a szezonban szerzett 85 találat, bőven kettő fölé átlagol meccsenként. Sok gól esik a Maradona stadionban: aki egész évben minden találkozón kinn volt (fekete humor…), az összesen 68 találatot láthatott, s ez bizony kerek 4,00-s átlag. Náluk csak a bergamói „nézők” jártak volna jobban a ligában, mert ott hárommal több esett. Azt gondolom, hogy Insigne, Mertens és társai egy ugyanolyan eseménydús összecsapásba bonyolódnak, mint eddig oly sokszor az idény során.

Nagyon cseles csapat a Verona. Szuper ősz és tél után sem felejtettek el futballozni Ivan Juric labdarúgói. Sőt Barak, Lazovic, vagy Kalinic garancia egy-egy veronai gólra. A nem várt jó bajnoki rajt után, tudni lehetett, hogy a szezon végén könnyű lesz őket rábírni arra, hogy alkalomadtán ne rakjanak fel teljes játékerőt a pályára. Legutóbb a Bologna ellen toltak egy éles 2:2-őt jól megszivatva vele az underezőket. Most úgy érzem, hogy a bajnokság zárásaként egyetlen célja van a vendégeknek: játszani egy szórakoztató jó meccset a liga egyik topcsapata ellen.

Azt várom, hogy a találkozó első pillanatától nekiront ellenfelének a Napoli, hogy akár a szünetre 2-3 gólos előnnyel, legálázza az utolsó félidőt a bajnokságban. Nem gondolom, hogy Gattuso, még a meccs utolsó pillanataiban is amperkodni akarna. Titkon azt remélem, hogy az erősen kezdő nápolyiakat megkontrázza a Verona, s 0:1 után fordít a hazai csapat.

Napoli - Hellas Verona: Gólok száma - Felett/alatt tipp