Csúnya gondolatom van a BL-döntő kapcsán. Egyszerűen Tuchel nem rakott, nem rakhatott bele annyi munkát új csapatába, hogy megérdemelje a trófeát. Guardiola a Barcelonával megnyert Bajnokok Ligája óta, számtalan nagy bukáson ment keresztül az európai kupaporondon. Égett a Bayernal, pofára esett párszor a City-vel. Most viszont minden összevághat, és újra nagy serleget rakhat fel a polcra a spanyol sztáredző.

Leszögezem, hogy egyik csapatot sem kedvelem. Úgy látom, hogy a bajnoki cím megnyerése és a PSG búcsúztatása jelentős erőtartalékokat, plusz motivációt szabadított fel a manchesteriekből. Bőségesen forgatta a csapatatát Guardiola, és bedobta a gyeplőt játékosainak, akik felszabadult játékkal sok gólos meccseket játszottak, látszólag könnyedén, élvezve a futballt. Egy-két váratlan pofon megült a City-n, de ez cseppet sem szegte kedvüket. Nézők előtt, valódi gála, és népünnepély volt az Everton elleni 5:0. Sokan – szerintem a bukmékerek is – a hó elején lejátszott City-Chelsea (1:2) meccsből indulnak ki. Akkor a PSG kiejtése után már bajnokként játszottak a manchesteriek olyan egyéniségeket jegelve, mint: Zinchenko, Foden (nem szeretem, mert sok helyzetet kihagy..), De Bruyne (őt is rühellem, mert sokszor alibizik, ha vezet a csapata – csalja a focit), Mahrez, Fernandinho, Walker és Stones. Szóval mikor már adott volt a Bl-ben a párosítás (City-Chelsea), a „B” csapatot küldte pályára a kopasz spanyol. Így is vezetett, és 1:0 után 11-est hibázott a manchesteri csapat, s a londoniak a 92. percben fordították meg a meccset.

Fontos volt a május eleji találkozó Tucheléknak, mert a top4-ért álltak harcban. Mostanság két összecsapásukba néztem bele: FA-kupa döntő – égés a Rókák ellen (milyen érdekes, hogy utána a bajnokságban legyőzték őket); a Villa elleni blama (2:1) – itt csak a jó szerencsének köszönhették a bajnoki negyedik helyet. Jellemző, hogy a Chelsea tolja a 4-5-1-et, amelyet sokszor a standard alapcsapat nem tud megtölteni tartalommal.

Azt gondolom, hogy Tuchel csapatának bravúr a döntőbe jutás, és ahogy tavaly a PSG-vel is elbukta a német a finálét, így lesz ez most is. Nyilván nem fog tartalékolni Guardiola, a legerősebb 11-el fog felállni, s így megkérdőjelezhetetlen lesz a minőségi különbség. Az elmúlt évek legsimább döntőjére számítok, akár 3-4-el is jobb lehet Portugáliában a City. Az EB előtti, utolsó meccs (utána mindenki megy a válogatottakhoz), ki akarja elhúzni 120 percig? Lerendezik ezt a manchesteriek a rendes játékidőben!

Manchester City - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp