Két legkevésbé sem salakspecialista találkozik a második körben, nehéz viszont egy lapon említeni a két játékost az első körös teljesítmény alapján.

A fénykorán rég túllévő horvát nem túl nagy reményekkel vág neki ennek a meccsnek, alapból gyenge teljesítményeket hoz salakon, ráadásul a túloldalon Federer fog állni. Próbált salakon bemelegedni Cilic és volt egy egész tűrhető portugál tornája, de közel sem találkozott olyan játékosokkal, amire nagyon büszke lehetne. Az első körben egy 118. helyezett ellenfelet gyűrt le, nem láttam ugyan a meccset, de az első szettben megszenvedett Marin azért, hogy beinduljon a gépezet.

Több Federer rajongó haverom is írta, hogy visszatért Roger a remek játékához és leoktatta Istomint a párizsi salakon. Mindenhol azt lehetett olvasni, hogy jó formában tért vissza a svájci legenda, akinek köztudottan nem a kedvenc tornája a Garros, de azért csak sikerült megnyernie is illetve néhányszor eljutni legalább a legjobb 4-be. Tavaly a teljes salakszezont kihagyta, most a térdműtéte után úgy gondolta, játszik egy kicsit salakon is. Genfben még elég gyenge teljesítményt nyújtott, de az első körös meccsén hatalmasat játszott az öreg.

Egymás elleniken alapból Federer dominanciával találkozunk, ha pedig közel hasonló játékot fognak hozni, mint az előző körben, akkor nem nagyon lesz kérdés a mérkőzés kimenetele. Cilicnek tartania kellene a szerváját amíg lehet, de azért salakon ez nem egy nagy fegyver. Nem gondolom, hogy eljutna két szettig a horvát egy ilyen formában visszatérő Federer ellen.

Cilic, Marin - Federer, Roger: Szett hendikeppel - Hendikep tipp