Talán ez a mérkőzés megérdemelné a döntős párosítást, de Medvedev 2. kiemelésének köszönhetően már az elődöntőben összefut a nagy hármas két egészséges játékosa (Federer ugye visszalépett).

A két nagy közül Nadalnak sikerült simábbra a menetelése, egészen Schwartzmanig szettvesztés nélkül menetelt a spanyol, ott volt egy látványosabb megakadása másfél szett erejéig, de utána sem volt kérdés, hogy ki megy tovább. Nadal ott folytatja az őszi RG után, ahol abbahagyta, neki ez a szemcsés borítás a hazai pálya, otthon érezheti magát.

Djokovicnak jóval rögösebb volt a Roland garros előtt is az útja, kikapott Evanstől, Karatsevtől és Rómában nadaltól is.

A Roland Garroson Musetti elleni elalvásának 0-2 -es szetteredmény lett a következménye, ám megrázta magát a világelső és szinte lepöckölte a fáradt Musettit. Ám a folytatásban a másik olasz Berrettini elleni is inkább a küszködés volt jellemző, ez nem az a Djokovic, aki például legyőzte 2015 -ben Nadalt, ezzel a teljesítménnyel most sem lesz sansza, hogy reális esélye legyen a trófeára.

Nadal idén is uralkodik Párizsban, megvolt az egy nehéz szettje Schwartzman ellenében, amiből csak meríthet a következőekre az ibériai.

Salakon úgy vélem most megvan kettejük között majdnem az a különbség, ami ősszel volt a Roland Garroson. Djokovicban nincs akkora tűz, amivel felülkerekedhetne. Maximum az első vagy a második szettet csípheti el a szerb, az első két szett után 1-1 -ről folytatva pedig a szokásos módszert, forgatókönyvet ismerve darálhatja majd be Nadal Djokovicot.

Djokovic, Novak - Nadal, Rafael: Szett hendikeppel - Hendikep tipp