Szerda délután megkezdődik a csoportmérkőzések második köre az Európa-bajnokságon! A meccsek sorát viszont nem az "A"-kvartett indítja, hanem az Eriksen-drámájában elég durván érintett B-csoport! A dán kapitánnyal történt sajnálatos események ugyanis alaposan megborították az eredmények alakulását! Ha lehet ilyen csúnyán fogalmazni, akkor kizárólag eredményesség szempontjából a finneknek jött ki legjobban a lépés, hiszen az eseményeket követően a dán együttes mentálisan nem volt ott a pályán. Ezt mutatta a kihagyott 11-es, illetve a hétfő óta szárnyrakapó hírek is.

Na de visszatérve a finnekre, végül Hradecky kapus vezényletével elcsenték mindhárom pontot Koppenhágából. Eriksen összeeséséig gyakorlatilag azt vártam, hogy mikor talál be a dán válogatott, hiszen végig irányította a meccset, és igen támadószellemben tolták, ám a hosszú szünet után a finneknek elég volt egy nagy helyzet, amit Pohjanpalo gólra is tudott váltani, ezzel megszerezve a lappok történetének első dugóját nagytornán!

A meccs előtti felvezetőben már érzékelni lehetett, hogy óriási futballáz van a finneknél, s most ez a siker karnyújtásnyira hozta a csoportkör túlélését, ami azért is nagy szó, mert eleinte a döntő többség utolsó helyre várta Pukkiékat. Nos, most pont azok ellen az oroszok ellen tehetik meg "A csodát", akik a történelem révén mindig is komoly fenyegetést jelentettek Finnországnak! Kis túlzással ez amolyan magyar-román meccs is lehet!

Ráadásul az első kör után amondó vagyok, hogy akár fogható is a finnek számára ez az orosz tizenegy. Az tisztán látszott, hogy a 2018-as világbajnokságon menetelő csapat már sehol nincs. Egyedül Golovin, Dzyuba, Cheryshev trió maradt meg, ami édeskevés lehet ezen az EB-n. A belgák elleni meccsen csúnyán leszerepelt a védelem, hiszen az első játékrészben a védők és a kapus is ajándékozott egy-egy gólt Lukakuéknak, gyakorlatilag el is döntve a lényegi kérdéseket. Az, hogy a második félidőben már többször felértek a ruszkik a belga kapuhoz csak annak volt köszönhető, hogy a belgák a biztos előny tudatában átadták a területeket, hogy kontrákra rendezkedhessenek be! Sima 3:0 lett a vége!

Én amondó vagyok, hogy itt két teljesen eltérő mentális hőfokon égő együttest fogunk látni. A finnek - főleg az oroszok ellen - fel fogják szántani a pályát, s bár defenzív formációt várok tőlük, azért Pukki elől biztosan igyekszik majd kihasználni a kevés lehetőségek egyikét. Betolják majd a buszt a lappok, s ha Hradecky úgy véd, mint a dánok ellen, itt akár a döntetlen is meglehet, sőt! Nyomni fognak az oroszok, hiszen az eredménykényszer rajtuk van, ám nem érzem bennük elől azt a kreativitást, váratlan megoldásokat, ami fölényes orosz sikert tartogatna ezen a meccsen. Ebből kifolyólag én tényleg nem tudom, nem értem mik ezek a szorzók, amikkel kijöttek nekünk a bukik a párharc kapcsán! Valószínűleg nem látták a csoport meccseit vagy én nem tudom. Ha a finnek most egy pontot elcsípnek, könnyen lehet, hogy akár a kvartett második helyén is végezhetnek! S mindez a saját kezükben van egy olyan válogatott ellen, akik szerintem papíron gyengébbek, mint a dánok! Én nagyon szurkolok nekik, jobban megérdemelnék a továbbjutást, mint az oroszok!

Finnország - Oroszország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp