Egy újabb meccs, ahol az esélytelennek tartott játékos szorzója egy kicsit magasabb a vártnál. Camila Giorgi az utóbbi időben kezd magára találni, míg Donna Vekic sérülés után nem igazán talált még magára.

Mindkét játékos kedvelt borítása a fű, amely kiválóan igazodik a játékukhoz. Vekicnek van is füves pályás tornagyőzelme és ha jól emlékszem anno 16 évesen pont Birminghamben robbant be. Azonban a kezdeti gyors lépkedést egy kisebb hullámvölgy szakította meg az elmúlt másfél szezonban és ennek a ranglistán is nyoma van. Évekig volt kiemelt GS tornákon, míg jelenleg csak az 54. helyen rangsorolják. Ebben benne van az is, hogy az AO után le kellett állni a játékkal, mivel térdműtéten esett át és tudjuk ebből nem a legegyszerűbb visszatérni. Ezt pontosan mutatja a horvát eredménysora is, mivel a júniusi visszatérése óta két győzelem mellett két vereséget számol. A kicsit neccesebb ellenfelek simán verték (Ka. Pliskova, Stojanovic), míg a 100-on kívülieket tudott verni (Kung és Jones). Így egyelőre nehéz berangsorolni, hogy milyen állapotban van, azonban mivel június elsején játszotta az első tétmeccsét, így azt gondolom, hogy az ideális formájától még messze állhat egy ilyen beavatkozás után. A játéka sokkal inkább a kemény pályás szezonra állhat össze.

Giorgi sem a kiegyensúlyozottság mintaképe, azonban az utóbbi hetekben láttam több meccsét is és jobban teljesített a vártnál. Salakon Sorribes Tormóval teljesen egyenrangú játékos volt, míg a Garroson búcsúztatta az első körben a szintén hanyatlásnak indult Marticot. A birminghami első körben könnyű ellenfelet kapott, mivel honfitársának, Giulia Gatto-Monticonénak nem sok köze van a fűhöz. A 6-3, 6-0 jó bemelegítés volt neki a Vekic elleni meccsre, ahol én 50-50%-ot adok a két lánynak. Miután azonban Giorgi oddsa jóval 2.00 felett van, így az érték az ő oldalon vár arra, hogy lecsapjunk rá.

Giorgi, Camila - Vekic, Donna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp