Az EB eddigi legjobb mérkőzésén vannak túl az ukránok! Sevchenko legénysége nem szórakozott Amszterdamban a hollandok ellen! Nem tolták be a buszt a kapu elé, sőt az első perctől kezdve felvették a kesztyűt az Oranje ellen, aminek köszönhetően egy lüktető, nyílt támadófocit élvezhettünk végig! Az ukránok mentális erejéről pedig mi sem kézzel foghatóbb bizonyíték, hogy 2:0-lás hátrányból is képesek voltak visszajönni a meccsbe, s kis híján óriási meglepetést okozni! Nem kedvelem alapjáraton az ukrán csapatot, de most ez a nyitómeccsük határozottan kellemes meglepetés volt számomra!

A nagytornákon debütáns Észak-Macedónia a várakozásoknak megfelelően alulmaradt az osztrákok ellen, ám rossz szó nem érheti Pandevéket, hiszen nagyjából a 75. percig 1:1-re álltak a Sógorokkal, ráadásul voltak egy-két olyan helyzetük, amely akár a világraszóló meglepetést is összehozhatta volna. A korosodó macedón sztár mellett nekem tetszett Aloisi játéka is, bár az apró termetű, hidrogénszőke szélső sokszor túlpörgött mentálisan, aminek egy sárga lett az eredménye. Alapjáraton is eléggé harciasnak tűntek a macedónok, így az ukránok ellen kíváncsi leszek mennyire lesz durva a meccs.

A meccs kapcsán egyértelműen az ukránok oldalán teszem le a voksom. Amennyiben Yarmolenkóék hozzák a macedónok és az osztrákok ellen azt a játékot, mint amit a hollandok ellen bemutattak, aligha lehet kétséges a továbbjutásuk. Mindehhez pedig most mindhárom egységre szükségük van a kvartett papíron legszerényebb játékerőt képviselő újonca ellen!

Ukrajna - Észak-Macedónia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp