Hollandia visszatért az elit labdarúgás színpadára. Az elmúlt években régen nem tapasztalt mélyponton lévő németalföldi ország ismételten kinevelt egy olyan generációt, akik vezényletével akár hőn áhított nagytorna-győzelmekre hajthat az Oranje. Láthattuk is az ukránok ellen, hogy a hollandokra mindig jellemző nyílt, támadófocit tolták Amszterdamban, ahol az EB eddigi legjobb meccsét produkálták az ukránok ellen!

A keret tele van átlagon felüli képességű játékossal (de Ligt, de Jong, Dumfries, Wijnaldum, Weghorst) és akkor még enyhén fogalmaztam. Véleményem szerint a kvartett legerősebb riválását már maguk alá gyűrték, még ha nem is könnyedén, így Frank de Boer legénységének saját kezében van a sorsa a csoportelsőség megszerzését illetően!

Csütörtökön este véleményem szerint egy nem túl acélos osztrák válogatottal néznek szembe, akiknek meggyűlt a bajuk az észak-macedónokkal! Ugyan megszerezték az ország első győzelmét az EB-k történetében (3:1), de a mutatott játék úgy érzem, hogy kevés lesz ez ellen a holland, illeve az utolsó körben az ukrán válogatott ellen is! Viszont a macedónok legyőzésével kb. garantált Alabáék továbbjutása, viszont én most határozottan gyengébbnek érzem a Sógorok keretét, mint pl. azt a 2016-ost, amit ugye mi Bordeauxban megvertünk 2:0-ra!

Mindent összevetve én toronymagas holland fölényt várok, ahol az osztrákoknak alig-alig lesz támadó momentuma a meccsen. Kis túlzással magyar-portugál forgatókönyvet várok ettől a csörtétől, ahol a lefújást követően az Oranje ünnepelheti a szinte biztos csoportelsőségét.

Hollandia - Ausztria: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp