Látható volt, hogy Belgium ellen mennyire motiváltá tette Eriksen esete a dánokat. A világ egyik legerősebb csapatát majd egy órán keresztül képes volt lefocizni Koppenhágában a „hazai” csapat. Szerintem most úgy vannak vele, hogy semmi sem lehetetlen. Egy belga győzelem és egy nagyobb gólarányú oroszok elleni siker három ponttal is a csoport 2. pozíciójába repítené Dániát!

Óriásit harcoltak Poulsenék a második fordulóban, amivel alaposan meglepték Martinez világsztárokkal felálló tizeneggyét. A magyar szurkolótábort talán csak a dán übereli a tornán, s most a Parken Stadionban ismét hátborzongató lesz a hangulat. Jellemző, hogy a finnek ellen 23-szor és meglepetésre a dánok ellen is 22-szer tüzelt kapura Kasper Hjulmand mester alakulata. Ebben biztosan élmezőnyben van Dánia a tornán és az oroszokra sem vár majd más. Hazai dominanciát, őrült hangulatot és a szokásos 4-3-3-at várom az együttestől, s ne feledjük, hogy egy kétgólos győzelem akár a második pozícióba is röpítheti őket.

Rendesen rossz ez az orosz csapat, aki abszurd helyzetbe került. Szentpéterváron rendezik a legtöbb meccset, de a sorsdöntő küzdelemhez utazniuk kell. Egy döntetlen elég lenne számukra a továbbjutáshoz, ha kikapnak a finnek. Oroszország gólaránya -2 lenne, ha négy ponttal zárna a 3. helyen (pontot szerez Finnország…itt már semmi sem lehetetlen, s a belgáknak tök mindegy lesz), ami kicsit necces. Tény, hogy nyomaiban sem olyan ez a csapat, mint a 2018-as. Azt sem lehet megjósolni, hogy a védelmük mennyire lesz stabil egy fanatikusan megőrülő telt ház előtt. Láthattuk, hogy a közönségtől elszokott franciákra is milyen hatással volt a pesti 55.000 néző. Azt gondolom, hogy Czerchesov felrakja a 4-5-1-et, nem lesz három támadó, mint a finnek ellen, és próbál kivárásra játszani, a másik mérkőzés alakulásától függően.

Sok minden függ a találkozó forgatókönyvétől. A biztos továbbjutás az oroszok számára is csak egy győzelemmel garantálható, ha csak egy döntetlenig jutnak, akkor lehet matekozni. Elképzelésem szerint Dánia olyan brutálisan bekezd majd, mint legutóbb és megszerzi a vezetést. Ha így alakul, akkor viszont törvényszerű lesz a második gól is, mert több kockázatot vállal majd a szbornaja, miközben a hazaiaknak kellene a kétgólos győzelem! Alap a 1,5 over, s a szorzó éppen belefér.

Oroszország - Dánia: Gólok száma - Felett/alatt tipp