Őrület, hogy mit pakolt ki Dánia a sorsdöntő oroszok elleni meccsen. Kedvezően alakult a finnek összecsapása is, így három ponttal tudott továbbjutni az együttes Koppenhágában. Wales talán az egyik leggyengébb csoportból harmadikként jutott az egyenes kieséses szakaszba, a szétesett törökök legyőzésének köszönhetően. Az érzelmi töltet és a motiváltság Dánia mellett szól! Szerintem rendes játékidőben le is rendezik majd a továbbjutás kérdését, a tippet DNB-vel biztosítom.

Nem jó ez a walesi csapat. Az olasz „B” válogatottól is kikapott az utolsó fordulóban és a fiatal védőjét Ampadou-t kiállították. Bale és Ramsey már nem azt a formát mutatja, mint 2016-ban. A törökök ellen 2:0 alkalmával, Bale kiosztott két gólpasszt, de kihagyott egy büntetőt is. A számok alapján egy kiegyenlített találkozón talán a szerencsésebb válogatott tudott győzni, jellemző volt a félholdas labdabirtoklási fölény, még a kapura lövést is minimálisan 17:16-ra megnyerték. Korábban Wales kezdő csapatában több angol élvonalbeli játékos is helyett kapott. Itt van Allen, aki a legutóbbi EB idején, még a Liverpool játékosa volt, most a Stoke alapembere a másodosztályban. Ramsey epizodista a Juventusban, többnyire be, vagy lecserélték a szezon során. Danny Ward a leichesteri cserekapus 2016-ban még a skót élvonalban volt stabil kezdő. Daniel James csupán 15 meccset kapott a MU-ban, és ő is és a Tottenhamban játszó Ben Davies is sérülésből érkezett az Eb-felkészülésbe. Úgy érzem, hogy a zeniten túllévő sztárjaik mögött nincs elég masszív csapatszellem, sem feltörekvő új csillag a walesi együttesben.

Dánia mindhárom meccsén nagyot játszott. Az Eriksen eset rég nem látott egységbe fogta, és mentálisan megerősítette a csapatot. Már a belgákat is kellően meglepték a második fordulóban, az oroszokkal meg valósággal felmosták a padlót. Most nincsenek nagy játékosok a keretben, mégis olyan erőt érzek bennük, mint 1986-ban, 1992-ben, vagy épp 1998-ban. Akkor minden fociszerető szívébe belopta magát a dán válogatott, s most a hősiesség példájaként tündökölnek a tornán, fantasztikus szurkolóikkal. Mindemellett érdemes végig böngészni és mélyebben áttekinteni a sokak által torna előtt lesajnált északi keretet. Az van, hogy csupa top bajnokságban stabilan játszó spílerre bukkanunk, akik nyilván okkal vannak ott ahol: Joachim Andersen (Fulham 31 meccs), Schmeichel (Leicester 38), Kjaer (Milan 28), Braithwaite (Barcelona 29), Poulsen (Lipcse 27), Wass (Valencia 35)…és számolatlanul lehet sorolni Maehle-től Vestergaard-ig! Teljesen más a minőség, mint a szigetországiaknál.

Lehet, hogy Eriksen esete előtt, is akart, de nem volt ennyire egységes Dánia. A játékosállományban rejlő minőség (milyen csapatokban mennyit játszanak ezek az emberek), bizony a legjobb nyolcra feljogosítják ezt az együttest, sőt a fiatal holland csapat ellen is működhet az összetartó csapatszellem így a top4-et sem zárnám ki! Wales válogatottjában nem érzem/látom az erőt a folytatáshoz, így azt mondom, hogy érdemes a dán továbbjutásba fektetni az összecsapás előtt (1,36), de itt ilyen eshetőség nincs menjen hát DNB-vel győzelmük!

Wales - Dánia: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp