Két olyan csapat találkozik egymással Sevillában, akik közül bármelyik megnyerhetné a tornát. Megkockáztatom a sorsolás/eredmények másfajta alakulása esetén akár döntőnek is beillene az összecsapás. Két overes csapat ritkán játszik egymással undert, s nagyjából erre alapul a beajánlott tippem is, kötve hiszem, hogy gól nélküli döntetlenre végződne ez a parti!

Amikor egy fogadásra rákészülök, mindig újra és újra elképzelem az adott mérkőzés forgatókönyvét. Portugália hajlamos a nagy tétre menő meccseken keveset kockáztatva kivárásra játszani, de Belgium, a 2018-as vb-elődöntő óta nem tett ilyet. Ráadásul most az Európa bajnokságon sem spórolnak a csapatok a találatokkal, egyaránt hét alkalommal találtak be. A „halál” csoportból tovább lépő luzitánok hatszor kapituláltak is, védelmüket mi magyarok is képesek voltunk megbontani, míg a németek ellen kettőt vertek saját maguknak. Mindenesetre a portugáloknál már nem tétel CR! Santos mester csapata, ha hátrányba kerül rendre képes megújulni mérkőzés közben is. Sok variációs a kezdő és így a cserepad is bőséges a támadó szekcióban: Jota, Joao Felix, Rafa Silva, Andre Silva, Renato Sanchez, vagy akár Dalot képes új impulzusokkal beszállni a küzdelembe. Talán Portugália hosszabb/szélesebb padja miatt taktikai diadalt arathat.

Igen ám, de Belgium bivaly erős. Tőlük várom az első dugót, s ha az időben megszületik, akkor garantáltan jönnie kell a másodiknak. Ha hátrányba kerül a címvédő, olyan erőket képes megmozdítani, mint talán egyik csapat sem a tornán. Mindez a lehető legjobban jöhet Martinezéknek. Lukaku életveszély, s két-három húzásból, nagy lerohanásokból pillanatok alatt képes ellenfelének kapuja elé érkezni a belga csapat. Ha van terület Hazard, Carasco, Mertens, De Bruyne bárkit kivégez néhány másodperc alatt. Ha Belgium kontrázhat, akkor nem kell izgulni az overes tipp tétjéért.

Hosszú volt a szezon, és aki trófeával akarja zárni a nyarat annak a válogatottal is hét ütközetet kell megvívnia kicsivel több, mint négy hét alatt. Nyilván senki sem akar kiesni, azonban egy hosszabbításba való bonyolódás, semmit mondó 0:0-s dara után teljesen értelmetlen lenne. Szerintem Martinez le akarja ezt tudni a rendes játékidőben és győzelemre tör, nem fog óvatoskodni. Bármelyik fél is szerzi meg a vezetést, a másik képes lesz extra kockázatot vállalni, aminek egyenes következménye lesz az újabb találat. Ezt a feldobott 30 százalék fölötti üzletet nem is értem, mindenesetre belecsimpaszkodom!

Belgium - Portugália: Gólok száma - Felett/alatt tipp