Szerencsére él a sztereotip gondolat az egyenes kieséses mérkőzések kapcsán. Bukmékereink többnyire az under felé tendálnak. Azt sem tartják valószínűnek, hogy az egyaránt támadófocit játszó horvát és spanyol együttes többgólos meccsbe bonyolódna, szerintem meg kell ragadni az ilyen lehetőségeket.

Legutóbb tétmeccsen a Nemzetek Ligájában találkoztak a felek 2018-ban akkor 3:2-es horvát és 6:0-s hispán sikerrel végződött összecsapásuk. Nem mondom, hogy most is ki fog szakadni a gólzsák, azt viszont állítom, hogy déli szomszédaink nem túl erősek a védekezésben. A szürke angolok ugyan csak egyszer köszöntek be Livakovicnak, azzal ki is kapott Dalic mester együttese. Tanulságos, hogy a másik két találkozót se tudta lehozni a gárda kapott gól nélkül. Jellemző, hogy a nemzeti csapattól egyszer már visszavonult Vida kirobbanthatatlan a védelem közepéből. A Besiktas védője korábban szélső hátvédként volt nélkülözhetetlen, így 30 felett került be a tengelybe, ahol a 31 esztendős Lovren a párja, aki a Liverpoolból a Zenitbe visszalépett a több játékpercért. Morata szerintem mindkettőjüket képes lesz lekötni egyszerre, így Dalic jobban jár, ha az előre játékra fókuszál. A horvát támadókban mindig benne van a gól, s szerintem Luis Enrique sem a védekezésre koncentrál majd. Vissza Horvátországhoz: Modric, Petkovic, Kramaric, Rebic, Kramaric az első, míg Kovacic és Brozovic a második hullámban bármikor betalálhat.

Már-már úgy festett, hogy Spanyolország meglepetésre kiesik az első két forduló után. Aztán a torna legegyérteműbb találkozóján egy ötöst hintettek a Szlovákoknak, aki így mentek a levesbe. Azt gondolom, hogy a spanyolok számára csak most indul be az EB! Támadóik magasan jegyzett klubokban alapemberek. Morata mellett a széleken bevethető Olmo, Sarabia, Moreno vagy Torres is. Szélsővédőik folyamat bontják kettő-kettőkkel az ellenfeleik védelmét. A kapott egy dugó az első három meccsen bizakodásra adhat okot, viszont olyan kreatív támadójátékkal nem találkozott a spanyol védelmi vonal, mint a horvát.

Személy szerint a torna egyik legjobb, leglátványosabb meccsére készülök. A mentális erő adott a feleknél, és mindkét alakulat megérdemli a legjobb nyolcat! Úgy vélem, hogy a kapitányok nem a bekkeléssel és nem egy vérszegény 1:0-al akarják kivívni a továbbjutást, egy gólváltás minimum benne van ebben a párosításban, s az ajánlott tipphez nem is kell több.

Horvátország - Spanyolország: Gólok száma - Felett/alatt tipp